Ενέργεια

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Υποχώρηση για το πετρέλαιο

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Υποχώρηση για το πετρέλαιο

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 5 Μαΐου

 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από ένα δολάριο το βαρέλι την Τετάρτη, τερματίζοντας ένα τριήμερο ράλι καθώς ένα απροσδόκητο άλμα στα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

Το Brent σημείωνε πτώση 0,8% στα 76,81 δολ. το βαρέλι έως τις 19:47 ώρα Ελλάδας και το αμερικανικό αργό υποχωρούσε 0,99% στα 73 δολάρια το βαρέλι.

Σε μια πιθανή ένδειξη εξασθένησης της ζήτησης, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 5 Μαΐου, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (ΕΙΑ).
Οι αναλυτές που συμμετείχαν ανέμεναν μείωση κατά 900.000 βαρέλια αργού.

Η εκπληκτική αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ μαζί με τις χαμηλότερες εισαγωγές αργού και την πιο ήπια ανάπτυξη των εξαγωγών στην Κίνα τον Απρίλιο επιδείνωσαν τις ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου.

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Απρίλιο, ενισχύοντας δυνητικά την πιθανότητα η Federal Reserve να διατηρήσει υψηλότερα επιτόκια προς το παρόν. Η αύξηση των παγκόσμιων επιτοκίων έχει προκαλέσει φόβους για επικείμενη ύφεση, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στις τιμές του πετρελαίου.

Ωστόσο, η μεγάλη άντληση των αποθεμάτων βενζίνης και αποστάγματος των ΗΠΑ παρείχε κάποια υποστήριξη στις τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη.

Εν  αναμονή του ΟΠΕΚ

Η αγορά περιμένει επίσης τη μηνιαία έκθεση πετρελαίου από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC) την Πέμπτη για ενδείξεις σχετικά με το εάν ο όμιλος και οι σύμμαχοί του θα χρειαστεί να μειώσουν ξανά την παραγωγή για να στηρίξουν τις τιμές.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, μαζί γνωστοί ως OPEC+, συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,16 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) από τον Μάιο έως το τέλος του έτους και πρόκειται να πραγματοποιήσουν άλλη μια συνάντηση στις 4 Ιουνίου.

«Οι traders δεν πιστεύουν ότι οι περικοπές της παραγωγής του ΟΠΕΚ + αντισταθμίζουν πλήρως τις δυσκολίες που υπάρχουν μπροστά στην παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

«Περαιτέρω ενέργειες από τον (OPEC+) ή πιο ήρεμες συνθήκες στις τράπεζες των ΗΠΑ θα μπορούσαν να δουν τις τιμές του πετρελαίου να ανακάμπτουν για άλλη μια φορά».

Εν τω μεταξύ, οι αγορές παρακολουθούσαν τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Biden και των κορυφαίων Ρεπουμπλικανών βουλευτών σχετικά με την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, φοβούμενοι μια άνευ προηγουμένου χρεοκοπία εάν το Κογκρέσο δεν ενεργήσει τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης