Παρενέργειες

Τσίπρας - Ανδρουλάκης σημειώσατε 2 στα ενεργειακά

Τσίπρας - Ανδρουλάκης σημειώσατε 2 στα ενεργειακά
Έπρεπε να φτάσει στο debate ο Αλέξης Τσίπρας για να του εξηγήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης την ανεπάρκειά του στα οικονομικά.
Και αυτό όσον αφορά το θέμα της κρατικοποίησης της ΔΕΗ, όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του εξήγησε απλά, ότι και με το υφιστάμενο καθεστώς του 34% το κράτος μπορεί να ασκήσει την πολιτική του.

Ανέφερε μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ νούμερο για υπερκέρδη 4,5 δισ από ΦΠΑ και ΕΦΚ που θα αναδιανείμει, όταν ο Μηχανισμός της κυβέρνησης συνέλαβε πολλαπλάσια  κονδύλια για να δώσει τις επιδοτήσεις και σταδιακά να εξομαλύνει τις τιμές. Όσον αφορά στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, που αναφέρθηκε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και εκεί έχουν ήδη μπει φόροι από την τρέχουσα κυβέρνηση, οι οποίοι χρηματοδοτούν κοινωνικές παροχές.
Μάλιστα ο Τσίπρας αναφέρθηκε σε ένα κονδύλι 800 εκατ, με το 1/3 του οποίου όπως είπε, θα κρατικοποιήσει την ΔΕΗ (!) , η οποία έχει κεφαλαιοποίηση σήμερα που αντιστοιχεί σε 3,2 δισ.
Μήπως εννοούσε το 1/3 των 4,5 δισ;

Ο κ. Ανδρουλάκης παρουσιάστηκε πολύ πιο διαβασμένος και αναφερόμενος στην προσήκουσα στρατηγική, βασίστηκε στην αποσύνδεση της ενεργειακής κατανάλωσης από τον υψηλό βαθμό χρήσης του φυσικού αερίου με μια σταδιακή και προσεκτική απολιγνιτοποίηση, ανάπτυξη του δικτύου , ώστε να διασυνδεθούν αγρότες, δήμοι και μικροί παραγωγοί και της αποθήκευσης. Μάλιστα είχε την τόλμη να δηλώσει, ότι ως Ευρωβουλευτής καταψήφισε το εμπόριο ρύπων, γιατί οι επιπτώσεις του κόστους του μετά το 2030 θα βαρύνουν τους πιο αδύναμους οικονομικά Έλληνες.
Πάντως και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μίλησε για αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης