Ενέργεια

Snam: Αυξημένα κατά 13% τα έσοδα και οι πωλήσεις το α' τρίμηνο 2023

tags :
Snam: Αυξημένα κατά 13% τα έσοδα και οι πωλήσεις το α' τρίμηνο  2023
Ο ιταλικός διαχειριστής ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2023, στα 912 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένα κέρδη που ανήλθαν στα 597 εκατ., αυξημένα κατά 1,5%, αναφέρει το Reuters
Σημαντική αύξηση κατά 13% σημείωσαν τα έσοδα της Snam στα έσοδά της σε ετήσια βάση για το α' τρίμηνο του 2023, επιβεβαιώνοντας τους στόχους που είχε θέσει η εταιρία σύμφωνα με το Reuters.
Ο ιταλικός διαχειριστής ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2023, στα 912 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένα κέρδη που ανήλθαν στα 597 εκατ., αυξημένα κατά 1,5%.

Σημειώνεται ότι η ζήτηση φυσικού αερίου στη χώρα το πρώτο τρίμηνο ανήλθε σε 20,5 bcm, με μείωση 19% σε ετήσια βάση.
Επιπλέον, o όμιλος, ο οποίος διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος των αποθηκών φυσικού αερίου της Ιταλίας, δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενόψει της επόμενης χειμερινής περιόδου, όπου οι εισαγωγές από τη Ρωσία αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω.

«Αντιμετωπίζουμε τον ερχόμενο χειμώνα με ένα πολύ πιο ισχυρό και πιο ανθεκτικό ενεργειακό σύστημα χάρη στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης που είναι ακόμα κατά 65% γεμάτες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Snam, Stefano Venier.
Ο όμιλος ολοκληρώνει τις εργασίες για τον νέο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο λιμάνι Piombino της Τοσκάνης, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει εμπορικές δραστηριότητες μέχρι το τέλος αυτού του μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης