Ενέργεια

Saudi Aramco: Καθυστερεί η IPO της μονάδας διαπραγμάτευσης

tags :
Saudi Aramco: Καθυστερεί η IPO της μονάδας διαπραγμάτευσης

Η Saudi Aramco σημειώνει αργή πρόοδο για την προγραμματισμένη αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της μονάδας ενεργειακής διαπραγμάτευσης, δήλωσαν την Πέμπτη δύο πηγές του Reuters.
Το Bloomberg ανέφερε νωρίτερα ότι ο πετρελαϊκός γίγαντας θα αναβάλει την IPO, επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Το Reuters ανέφερε τον Ιούνιο του περασμένου έτους ότι η Aramco θα συγχωνεύσει την Aramco Trading με την Motiva Trading, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο διυλιστήριο στις ΗΠΑ, πριν από μια προγραμματισμένη δημόσια εγγραφή.
Η συμφωνία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο, με την Motiva Trading να γίνεται Aramco Trading Americas, ενεργώντας ως περιφερειακό γραφείο της Aramco Trading.

Η Saudi Aramco και άλλοι παραγωγοί της Μέσης Ανατολής επιτάχυναν τις εμπορικές τους προσπάθειες ως τρόπο να ενισχύσουν τα εισοδήματα μετά την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου το 2014. Έχουν κερδίσει σιγά-σιγά μερίδιο αγοράς από τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και τους Ελβετούς traders βασικών εμπορευμάτων, χρησιμοποιώντας την πρόσβαση στις δικές τους πρώτες ύλες και τη δύναμή τους στη διύλιση για να ανταγωνιστούν επιθετικά.

Το μερίδιο της Aramco στις εισαγωγές πετρελαίου από τις ΗΠΑ μειώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες καθώς στράφηκε περισσότερο προς την Ασία και καθώς αυξανόταν η παραγωγή σχιστόλιθου των ΗΠΑ. Ωστόσο, το διυλιστήριο Motiva παραμένει μια σημαντική διέξοδος για το αργό πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας και το σημείο εισόδου του στη μεγαλύτερη αγορά κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης