Ενέργεια

Το σχέδιο Macron για νέα έκπτωση φόρου στις πράσινες επενδύσεις

Το σχέδιο Macron για νέα έκπτωση φόρου στις πράσινες επενδύσεις
Την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί νομοσχέδιο για την πράσινη βιομηχανία

Σχέδιο για νέα έκπτωση φόρου ετοιμάζει η γαλλική κυβέρνηση για φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, σύμφωνα με το Reuters. μάλιστα θα καθιερώσει σημαντικά κίνητρα για την αγορά νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων υπό τον όρο ότι θα κατασκευαστούν στην Ευρώπη.

Η νέα έκπτωση φόρου, που θα περιληφθεί στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, αναμένεται να δημιουργήσει ιδιωτικές επενδύσεις συνολικού ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ (22 δισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2030 και να δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Το μέτρο θα καλύπτει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες των εταιρειών για το 25-40% των επενδύσεών τους σε εγκαταστάσεις αιολικής και ηλιακής ενέργειας, αντλίες θερμότητας και μπαταρίες.

Ο ανταγωνισμός με τις ΗΠΑ

Η γαλλική κυβέρνηση θέλει να «πυροδοτήσει» επενδύσεις, έτσι ώστε να ανταγωνιστεί τις αμερικανικές εταιρείες που ενισχύονται από τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων της κυβέρνησης Biden. Το συγκεκριμένο μάλιστα νομοσχέδιο περιλαμβάνει σημαντικές φορολογικές επιδοτήσεις για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και της μεταποίησης.

Ο Macron υπογράμμισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει ένα νομοσχέδιο για την πράσινη βιομηχανία με ένα σύνολο μέτρων για την αύξηση των επενδύσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης