Ενέργεια

Granholm (ΗΠΑ): Από Ιούνιο δυνατή η αναπλήρωση των Στρατηγικών Αποθεμάτων

Granholm (ΗΠΑ): Από Ιούνιο δυνατή η αναπλήρωση των Στρατηγικών Αποθεμάτων
Οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να αγοράζουν πετρέλαιο για να αναπληρώσουν τα στρατηγικά τους αποθέματα μετά τον Ιούνιο, δήλωσε η υπουργός Ενέργειας
Η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Jennifer Granholm είπε στο Κογκρέσο πως θα μπορούσε να αρχίσει να επαναγοράζει πετρέλαιο για το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου (SPR)  τον επόμενο μήνα.
«Αυτή η εξουσιοδοτημένη από το Κογκρέσο πώληση 26 εκατομμυρίων βαρελιών θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, και σε εκείνο το σημείο θα γυρίσουμε τον διακόπτη και θα επιδιώξουμε να αγοράσουμε», είπε η Granholm σε ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Biden πραγματοποίησε πέρυσι τη μεγαλύτερη πώληση από το SPR των 180 εκατομμυρίων βαρελιών, και το σύνολο των πωλήσεων του 2022έχουν ωθήσει το επίπεδο του αποθέματος σε περίπου 372 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο από το 1983.

Η Granholm είχε δηλώσει προηγουμένως πως το υπουργείο Ενέργειας θα μπορούσε να αρχίσει να επαναγοράζει από το τέταρτο τρίμηνο μετά τη συντήρηση σε δύο από τις τέσσερις τοποθεσίες του αποθεματικού στις ακτές του Τέξας και της Λουιζιάνα και όταν οι τιμές θα σταθεροποιούνταν ή θα έπεφταν κάτω από τα 67 και το ανώτερο έως 72 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν περισσότερο από 2% την Πέμπτη και διαμορφώθηκαν στα 70,87 δολάρια το βαρέλι.

Τα σχόλια της Granholm «αντανακλούν μια έντονη εκστρατεία ανταλλαγής μηνυμάτων που πιθανότατα αποσκοπούσε να μετριάσει τους Ρεπουμπλικάνους που είναι θυμωμένοι για τις μεγάλες κληρώσεις του SPR», δήλωσε ο Bob McNally, αναλυτής ενεργειακής πολιτικής στη Rapidan Energy και πιθανότατα επιδιώκουν να αποτρέψουν τον OPEC+, το καρτέλ παραγωγών που περιλαμβάνει τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, από το να μειώσει ξανά την προσφορά, όπως ανακοίνωσε τον Απρίλιο, μειώνοντας 1,15 εκατ. bpd, κίνηση απαράδεκτη για τις ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης