Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Enel: Το ΔΣ διόρισε διευθύνων σύμβουλο τον Flavio Cattaneo

Enel: Το ΔΣ διόρισε διευθύνων σύμβουλο τον Flavio Cattaneo
Συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Enel, που διορίστηκε από την Τακτική Συνέλευση των Μετόχων στις 10 Μαΐου 2023, συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά στη Ρώμη και προήδρευσε Paolo Scaroni.

Το Διοικητικό Συμβούλιο διόρισε τον Flavio Cattaneo ως Διευθύνοντα Σύμβουλο και Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε επίσης την υπάρχουσα κατανομή εξουσιών, ορίζοντας τον Πρόεδρο με την εξουσία να εποπτεύει τις ελεγκτικές δραστηριότητες (αν και ο επικεφαλής της εν λόγω υπηρεσίας συνεχίζει να αναφέρεται ιεραρχικά στο Διοικητικό Συμβούλιο), να καθοδηγεί και να επιβλέπει την εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης σχετικά με δραστηριότητες του Διοικητικού Συμβουλίου και να διατηρεί, σε συμφωνία και συντονισμό με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, σχέσεις με θεσμικούς φορείς και αρχές. Σύμφωνα με την προηγούμενη κατανομή αρμοδιοτήτων, στον Διευθύνοντα Σύμβουλο παραχωρήθηκαν όλες οι εξουσίες για τη διοίκηση της Εταιρείας, εκτός από εκείνες που ορίζονται διαφορετικά από τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, καθώς και από τα καταστατικά ή αυτά που διατηρεί το Διοικητικό Συμβούλιο εντός το εύρος των αρμοδιοτήτων του.

Με βάση τις δηλώσεις που κυκλοφόρησαν κατά τη διαδικασία υποψηφιότητας και την αποδοχή της θέσης και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πληροφορίες που διαθέτει η Εταιρεία, το Διοικητικό Συμβούλιο επαλήθευσε ότι οι Διευθυντές Johanna Arbib, Mario Corsi, Dario Frigerio, Fiammetta Salmoni, Paolo Scaroni, Alessandra Stabilini και ο Alessandro Zehentner πληρούν τις απαιτήσεις ανεξαρτησίας που ορίζονται τόσο από το νόμο όσο και από τη Σύσταση αριθ. 7 του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης της Ιταλίας.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτήσει σε προσεχή συνεδρίασή του τις διάφορες εσωτερικές του Επιτροπές με εξουσίες να υποβάλλουν προτάσεις και να συμβουλεύουν το Διοικητικό Συμβούλιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης