Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

 Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 17 σε 731 την εβδομάδα έως τις 12 Μαΐου

 

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ μειώθηκε αυτή την εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν ενός έτους, καθώς οι πλατφόρμες φυσικού αερίου κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση σε μια εβδομάδα από τον Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes την Παρασκευή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στις ΗΠΑ εκτινάχθηκαν πάνω από 5% αμέσως μετά την έκδοση της έκθεσης της Baker Hughes σχετικά με τις προσδοκίες ότι η μείωση του αριθμού θα μείωνε την παραγωγή αργότερα φέτος.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά 17 σε 731 την εβδομάδα έως τις 12 Μαΐου, το χαμηλότερο από τον Ιούνιο του 2022. Η εβδομαδιαία πτώση ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιούνιο του 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο συνολικός αριθμός εξέδρας είναι αυξημένος κατά μόλις 17, ή 2%, σε σχέση με αυτήν την περίοδο πέρυσι. Στο τέλος του 2022, ο αριθμός εξέδρων ήταν 193 εξέδρες.

Οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά δύο στις 586 αυτή την εβδομάδα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2022, ενώ οι εξέδρες πετρελαίου υποχώρησαν κατά 16 στις 141, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Απρίλιο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 13% μέχρι στιγμής φέτος, αφού κέρδισαν περίπου 7% το 2022. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, έχουν υποχωρήσει περίπου 49% μέχρι στιγμής φέτος, μετά την άνοδο περίπου 20% πέρυσι.

Περικοπές παραγωγής

Η πτώση των τιμών του φυσικού αερίου έχει ήδη προκαλέσει ορισμένες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής, όπως η Chesapeake Energy, η Southwestern Energy και η Comstock Resources να ανακοινώσουν σχέδια για μείωση της παραγωγής με περικοπές μερικών εξέδρων αερίου - ειδικά στο  Haynesville στο Αρκάνσας, τη Λουιζιάνα και το Τέξας.

Ο αριθμός των εξέδρων που δραστηριοποιούνται στο Haynesville, το τρίτο μεγαλύτερο κοίτασμα σχιστολιθικού φυσικού αερίου της χώρας, μειώθηκε κατά πέντε αυτήν την εβδομάδα σε 57, το χαμηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με την Baker Hughes.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των γεωτρήσεων στον σχιστόλιθο Eagle Ford στο Νότιο Τέξας, μειώθηκε κατά δύο αυτήν την εβδομάδα σε 62, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2022.

Παρά τα σχέδια για μείωση του αριθμού των γεωτρύπανων, η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ εξακολουθούσε να αυξάνεται από 11,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2022 σε νέο υψηλό ρεκόρ 12,5 εκατομμύρια bpd το 2023 και 12,7 εκατομμύρια bpd το 2024, σύμφωνα με προβλέψεις της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA) τον Μάιο. Το τελευταίο ρεκόρ παραγωγής σημειώθηκε το 2019 στα 12,3 εκατομμύρια bpd.
Η παραγωγή φυσικού αερίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, βρισκόταν σε καλό δρόμο να αυξηθεί από το ρεκόρ των 98,13 δισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών την ημέρα (bcfd) το 2022 σε 101,09 bcfd το 2023 και 101,24 bcfd το 2024, σύμφωνα με την πρόβλεψη της EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης