Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Γιατί η μείωση του ΦΠΑ θα γυρίσει μπούμεραγκ - Η σημασία της επενδυτικής βαθμίδας

Μητσοτάκης: Γιατί η μείωση του ΦΠΑ θα γυρίσει μπούμεραγκ - Η σημασία της επενδυτικής βαθμίδας
Η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού ζωντανά
«Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη λίγα πράγματα ουσιαστικά να συζητήσω, έχει αλλάξει την πολιτική ατζέντα την έχει φέρει κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε στην ζωντανή η διακαναλική συνέντευξη του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου από το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.
Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων:

Μείωση, τώρα, του ΦΠΑ δεν θα είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα, αντίθετα θα γυρίσει μπούμεραγκ - Όποιος θέλει να ευνοήσει τους μεσάζοντες ας μειώσει τώρα το ΦΠΑ


Θέλω να κάνω μεγάλες αλλαγές στη χώρα» σημείωσε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για την επόμενη τετραετία και απαντώντας σε ερώτηση για τους έμμεσους φόρους και το ιδιωτικό χρέος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι «στο δεύτερο μισό της τετραετίας βεβαίως και θέλω να αρχίσω να εξετάζω τη συνολική αποκλιμάκωση του ΦΠΑ, τόσο του ανώτερου όσο και μεσαίου συντελεστή, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει εις βάρος της δημοσιονομικής σταθερότητας.
Μείωση τώρα του ΦΠΑ δεν θα είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα, αντίθετα θα μπορούσε να γυρίσει μπούμεραγκ, όπως γύρισε σε πολλές χώρες που τον μείωσαν.
Όποιος θέλει να ευνοήσει τους μεσάζοντες ας μειώσει τώρα το ΦΠΑ».

Διαβάστε περισσότερα εδώ:


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης