Ενέργεια

Νέο φορτίο LNG από το Ομάν έλαβε το Krk FSRU της Κροατίας

Νέο φορτίο LNG από το Ομάν έλαβε το Krk FSRU της Κροατίας
H Κροατία σχεδιάζει να ενισχύσει τη χωρητικότητα του τερματικού σταθμού Krk LNG

Το πρώτο φορτίο LNG από το Ομάν έλαβε το FSRU του τερματικού σταθμού Krk της Κροατίας, σύμφωνα με τα ναυτιλιακά δεδομένα.

Η κρατική εταιρεία τερματικού σταθμού LNG Croatia δήλωσε ότι το BW ENN Snow Lotus, κατασκευής 2022, 174.000 cbm, έφτασε στον σταθμό στις 13/5. Πρόκειται για το 62ο φορτίο LNG για το FSRU από τότε που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2021.

Το Oman LNG εκμεταλλεύεται τρία τρένα LNG στο Qalhat με χωρητικότητα 10,4 mtpa. Η κυβέρνηση του Ομάν κατέχει το 51% στο Oman LNG, η Shell κατέχει το 30%, ενώ άλλοι μέτοχοι περιλαμβάνουν την TotalEnergies και την Korea LNG. Ο τερματικός σταθμός Krk LNG δέχεται ως επί το πλείστον φορτία από τις ΗΠΑ. Άλλες πηγές περιλαμβάνουν τη Μοζαμβίκη, την Αίγυπτο, τη Νιγηρία, το Τρινιδάδ και Τομπάγκο και επαναφορτώσεις από τη Δουνκέρκη, τη Ζεεμπρούγκ και τη Βαρκελώνη.

Αύξηση χωρητικότητας

Η Φινλανδική Wartsila εξασφάλισε πρόσφατα σύμβαση για την προμήθεια μιας μονάδας επαναεριοποίησης για το FSRU LNG Croatia ως μέρος των σχεδίων της Κροατίας να ενισχύσει τη χωρητικότητα του τερματικού σταθμού Krk LNG.

Το συμβόλαιο ανέρχεται σε περίπου 22,9 εκατομμύρια ευρώ (25 εκατομμύρια δολάρια) και η μονάδα θα έχει μέγιστη χωρητικότητα 250.000 m3/h.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης