ElevenEs: Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών με τεχνολογία LFP από λίθιο είναι γεγονός

ElevenEs: Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών με τεχνολογία LFP από λίθιο είναι γεγονός
Ο οδικός χάρτης της Elevenes προβλέπει τη λειτουργία δύο εργοστασίων συνολικής χωρητικότητας 48 GWh τα επόμενα πέντε χρόνια

Την πρώτη βιομηχανική εγκατάσταση στην Ευρώπη για την ανάπτυξη μιας δικής της τεχνολογίας παραγωγής μπαταριών από σιδηροφωσφορικό λίθιο άνοιξε η εταιρία ElevenEs. Οι μπαταρίες αυτές χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία αλλά και σε άλλα βιομηχανικά οχήματα και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Σύμφωνα με το PV-Europe, η μονάδα παραγωγής στη Subotica της Σερβίας θα κατασκευάζει πρισματικές κυψέλες LFP χρησιμοποιώντας 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα της εταιρείας, που στοχεύει να επεκτείνει το εργοστάσιο με παραγωγική ικανότητα 500 MWh ως το 2024, με τους αναλυτές της McKinsey να βασίζουν πολλά σε αυτή την ενεργειακή εξέλιξη.

Ο οδικός χάρτης της Elevenes προβλέπει τη λειτουργία δύο εργοστασίων συνολικής χωρητικότητας 48 GWh τα επόμενα πέντε χρόνια.  Συγκριτικά, αυτό ισοδυναμεί με τη ζήτηση ενέργειας ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως. Η αγορά κυψελών LFP αναμένεται να αναπτυχθεί έντονα τα επόμενα χρόνια.

«Παράγοντας τις μπαταρίες μας σε τοπικό επίπεδο, συμβάλλουμε στη μείωση του παγκόσμιου αποτυπώματος άνθρακα», δήλωσε ο Nemanja Mikac, Διευθύνων Σύμβουλος της Elevenes.

Τέλος, η εταιρεία δεσμεύεται για βιώσιμη παραγωγή και χρησιμοποιεί 100% πράσινη ενέργεια με συνδυασμό υδροηλεκτρικής, αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να προμηθευτεί όλα τα υλικά που χρειάζεται από την Ευρώπη, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα των κυψελών LFP. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την Elevenes σε αυτό το έργο, καθώς θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης αλυσίδας μπαταριών στην Ευρώπη» σχολίασε ο Thore Sekkenes, Διευθυντής Προγράμματος για την Ευρωπαϊκή Συμμαχία Μπαταριών στο EIT Innoenergy.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης