Επικαιρότητα

Καταλυτική υπεροχή Κυριάκου έναντι Τσίπρα - Φίνις για "ικανό" δηψήφιο από το ΠΑΣΟΚ

Καταλυτική υπεροχή Κυριάκου έναντι Τσίπρα - Φίνις για
Οι ισορροπίες υπέρ Μητσοτάκη - Μάχη του ΠΑΣΟΚ στην Κεντροαριστερά
Σχετικά Άρθρα

Σαφής προδιαγράφεται η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της Κυριακής, καθώς το σύνολο των δημοσκοπήσεων αλλά και τα ποιοτικά στοχεία δείχνουν ότι ότι η κυβέρνησή του υπερέχει σε έργο και προοπτική έναντι του βασικού του αντιπάλου, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.
Ο δεύτερος μάλιστα δεν απέφυγε χοντρά λάθη στην τελική ευθεία, όπως αυτό του καλέσματος ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, το οποίο και στιγμάτισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το Ηράκλειο:
"Τι έκανε ο κ. Τσίπρας για τη Χρυσή Αυγή. Ο αδίστακτος κ. Τσίπρας προχθές κάλεσε να τον ψηφίσουν οι παραστρατημένοι ψηφοφόροι της Χ.Α. Ξέρετε, αυτός εδώ ο τόπος είχε πάντα ένα αίσθημα πατριωτικό γι’ αυτό δεν φύτρωσε ποτέ η Χρυσή Αυγή στην Κρήτη. Από αυτόν τον περήφανο τόπο στέλνουμε ένα μήνυμα στον κ. Τσίπρα. Ότι, όταν προσκαλεί τα περιτρίμματα των απολογητών της Χούντας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του... Ο Παπανδρέου ουδέποτε θα ζητούσε να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ τα περιτρίμματα της Χούντας, δεν θα έλεγε ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα. Καλώ κάθε αριστερό να έρθει στην παράταξή μας, στο πραγματικό του σπίτι».

Τα αντανακλαστικά ξεδιπλώνονται

Όπως και να έχει μετά και τις δηλώσεις Κατρούγκαλου και Φωτίου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται την τελευταία στιγμή, να εκπέμπει τα αντανακλαστικά που τον υπονόμευσαν πολιτικά μετά το 2016 απέναντι στους ψηφοφόρους της μεσαίας τάξης και ελάχιστα έχει πείσει, ότι διαθέτει αξιόπιστο πρόγραμμα, με το οποίο η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μπορεί να βελτιώσει την θέση της. Και αυτό γιατί οι εξαγγελίες Αχτσιόγλου περί φορολόγησης με 90% των υπερκερδών των εισηγμένων (πως θα τα προσδιορίσει, δεν έχει εξηγήσει), όχι μόνο δημιουργεί αντιεπενδυτκό κλίμα, αλλά και εκτιμάται από αναλυτές και ανθρώπους της αγοράς μάλλον απίθανη η επίτευξη του στόχου για υποκατάσταση των απωλειών στα δημοσιονομικά, από την μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, που υπόσχεται. Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στον τομεά της οικονομίας να παλινωδεί, βασιζόμενος σε μεμονωμένες αναλύσεις με στατική οπτική, από ανθρώπους που δεν διαθέτουν εμπειρία, εγκυμονώντας κινδύνους για την ισορροπία των μεγεθών, όσο και τις επενδυτικές ροπές.

Εξάλλου δεν φάνηκε να είχε αποτέλεσμα στην εκλογική βάση, η προτασή του για τα κόκκινα δάνεια, ενώ όπως και σε όλο το διάστημα της τετραετίας, έγινε σαφές, ότι η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης επένδυε στο πρόβλημα της αύξησης του πληθωρισμού. Αντίστοιχα ίδια τακτική ακολούθησε και χθες, επιχειρώντας να απομονώσει μια φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους ασυνεπείς δανειολήπτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την ευκαιρία στο διάστημα αυτό που είχε την πολυτέλεια , ευρισκόμενος στην αντιπολίτευση να δουλέψει και να χτίσει ρεαλιστικές και επικοδομητικές προτάσεις. Για τον λόγο αυτό και υπάρχουν αντιδράσεις στο εσωτερκό του από την πλευρά Τσακαλώτου.

To ΠΑΣΟΚ και η κεντροαριστερά

Το ΠΑΣΟΚ μπαίνει στην εκλογική μάχη με τις προσδοκίες πριονισμένες από τις δημοσκοπήσεις, όμως ο πολιτικός του λόγος πέραν από τις τακτικές, είναι πολύ πιο σύγχρονος για τον χώρο της κεντροαριστεράς από του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η  ηγετική του ομάδα έχει μέλλον. Αποφεύγοντας ακραίες τοποθετήσεις ο Ανδρουλάκης έχει φέρει στο κέντρο της πολιτικής τα ζητήματα της δημόσιας υγείας και παιδείας, στοιχεία που έχει αποδεχθεί και η πλευρά της ΝΔ, ενώ οι προτάσεις του για την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι πολύ πιο ρεαλιστικές σε σχέση με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ στην τετραετία αυτή θα κληθεί να διαχειριστεί την διάχυση της ανάπτυξης, μια έκφραση της οποίας είναι η αύξηση των μισθών και θα κριθεί από το κοινωνικό πρόσωπο που θα επιδείξει και το γνωρίζει αυτό ο αρχηγός της, που κλήθηκε να διαχειριστεί δύο μείζονες παγκόσμιες κρίσεις κατα την θητεία του, το COVID και την ρωσική εισβολή με όλες τις οικονομικές συνέπειες αυτών.

Η εκλογική αναμέτρηση την Κυριακή 21 Μαϊου αναμένεται να επισφραγίσει την πολυεπίπεδη υπεροχή Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα, για το ΠΑΣΟΚ όμως θα είναι μια κρίσιμη αφετηρία και για τον ρόλο που μπορεί μνελλοντικά να παίξει ως ηγέτιδα δύναμη της κεντροαριστεράς. Οι ψηφοφόροι του χώρου αυτού θα πρέπει να σκεφθούν πολύ σοβαρά και ψύχραιμα τι και πως θα επιλέξουν μέχρι την τελευταία στιγμή.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης