Επικαιρότητα

Θρίαμβος Κυριάκου (40,78%) επί Τσίπρα (20,07%) - Ανοδικά το ΠΑΣΟΚ (11,53%), πεντακομματική βουλή

Θρίαμβος Κυριάκου (40,78%) επί Τσίπρα (20,07%) -  Ανοδικά το ΠΑΣΟΚ (11,53%), πεντακομματική βουλή
Σιγουριά αυτοδυναμίας στον β΄γύρο για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς η διαφορά από τον δύτερο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε το 20% , διπλό σκορ
Σχετικά Άρθρα
(upd) Θρίαμβο του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφουν τα τελικά αποτελέσματα καθώς δίνουν προβάδισμα της τάξης των 20,7  μονάδων (double scor)  στη ΝΔ στο 100% της Επικράτειας. Η ΝΔ με 145  βουλευτές είναι κοντά στην αυτοδυναμία και με την απλή αναλογική, πόσο μάλλον με την ενισχυμένη.
Αντίστοιχα για τον ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά είναι μόλις στο 20,1%, στοιχείο που δείχνει, ότι δεν συγκράτησε την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του και ο Αλέξης Τσίπρας απέτυχε με την πολιτκή του να προσεγγίσει τον κεντρώο χώρο, ενώ δέχεται μεγάλες διαρροές από τα Αριστερά. Αντίστοιχα οι βουλευτές που εκλέγει είναι μόλις 71.

Η διαφορά
έκλεισε σε διπλό σκορ  40,8% - 20,1% που σημαίνει ότι η ΝΔ είναι βέβαιο ότι θα κάνει κυβέρνηση στον επαναληπτικό γύρο, ενώ δημιουργεί μείζονα κρίση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.


Το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 11,5% μπορεί να είναι σε πρώτη φάση ικανοποιημένο, καθώς αύξησε την δύναμή του. Και αναμένεται  να ανεβάσει τους τόνους αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την αύξηση επιρροής στην Κεντροαριστερά για να καταστεί Αξιωματική Αντιπολίτευση.Συγκεντρώνει 41 έδρες
Από εκεί και πέρα το ΚΚΕ με ποσοστά 7,2% κινείται επίσης ανοδικά και αναδεικνύεται σε νέα ισχυρή οντότητα στον χώρο της Αριστεράς με 26 έδρες και 4,5% συγκεντρώνει η Ελληνική Λύση με 16 έδρες.
Οι υπόλοιποι μένουν εκτός βουλής.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πολίτες ζήτησαν αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία- Η ενότητα νίκησε τον διχασμό

Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία- Οι πολίτες θέλουν ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας- Ξέρω πόση πολλή δουλειά έχουμε μπροστά μας- Θα ακολουθήσω από αύριο όλες τις προβλέψεις του Συντάγματος


Δείτε live τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αποτέλεσμα των εκλογών και την ιστορική νίκη της ΝΔ:

https://www.skai.gr/news/politics/deite-live-i-dilosi-tou-kyriakou-mitsotaki-gia-to-apotelesma-ton-eklogon


Όλα αυτά δείχνουν ότι η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα περί προοδευτικής κυβέρνησης έγινε από τους ψηφοφόρους της Αριστρεάς και Κεντροαριστεράς τραπουλόχαρτο και ότι ο ίδιος δεν πήρε εγκαίρως τα μηνύματα, όπως επίσης ότι έκανε στρατηγικά λάθη, όπως αυτό με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Oι επαναληπτικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου και όχι στις 2 Ιουλίου.

Ο Α.Τσίπρας που μετά την συντριβή συνεδριάζει με το επιτελείο του στην Κουμουνδούρου είχε επικοινωνία με τον Κ.Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του.
Αντίστοιχα και ο κ. Ανδρουλάκης.


Ανδρουλάκης: Πολύ μεγάλη βραδιά για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη

https://www.skai.gr/news/politics/androulakis-poly-megali-vradia-gia-to-pasok-kai-ti-dimokratiki-parataksi


Τσίπρας: Εξαιρετικά αρνητικό το εκλογικό αποτέλεσμα - Να κάνουμε γρήγορα αλλαγές

https://www.skai.gr/news/politics/tsipras-eksairetika-arnitiko-to-eklogiko-apotelesma


Δείτε αναλυτικά:

https://www.skai.gr/news/politics/exit-poll-deite-tin-provlepsi-gia-to-apotelesma-ton-eklogon

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης