Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Chevron εξαγοράζει την PDC αντί 7,6 δισ. δολαρίων

Η Chevron εξαγοράζει την PDC αντί 7,6 δισ. δολαρίων
Η συμφωνία με την PDC αναμένεται να προσθέσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην ετήσια ελεύθερη ταμειακή ροή για τη Chevron, γράφει το Reuters
H Chevron εξαγοράζει με 7,6 δισ. δολάρια την PDC Energy, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, σε μια κίνηση που ανεβάζει τις επενδύσεις του Ομίλου στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, αναφέρει το Reuters.
Ο αμερικανικός κολοσσός δέχεται πιέσεις από τη Wall Street, για να αποδείξει ότι μπορεί να συνεχίσει να επεκτείνει την παραγωγή μετά το 2027 και με την απόκτηση της PDC, που αποτελεί το δεύτερο deal της Chevron σε 3 χρόνια, θα προσθέσει 10% στα αποδεδειγμένα αποθέματά της με προβλεπόμενο κόστος λιγότερο από 7 δολάρια ανά βαρέλι, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η Chevron είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στη λεκάνη Denver-Julesburg μετά την εξαγορά της Noble Energy το 2020 έναντι 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η συμφωνία με την PDC αναμένεται να προσθέσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην ετήσια ελεύθερη ταμειακή ροή για τη Chevron.

Η συμφωνία αποτιμά την PDC στα 72 δολάρια ανά μετοχή, αντιπροσωπεύοντας premium 10,56% μέχρι το κλείσιμο της Παρασκευής και έχει αξία μετοχών 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Chevron είπε ότι η συμφωνία εγκρίθηκε ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών και αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης