Ενέργεια

«Ασυγκράτητη» η Uniper στην αγορά LNG της Γερμανίας - Η νέα προσθήκη

«Ασυγκράτητη» η Uniper στην αγορά LNG της Γερμανίας - Η νέα προσθήκη
Στην παρούσα φάση, η Liqvis διαθέτει 13 σταθμούς ανεφοδιασμού LNG στη Γερμανία και τρεις στη Γαλλία

Η μονάδα Liqvis της Uniper εγκαινίασε τον 13ο σταθμό ανεφοδιασμού LNG στη Γερμανία για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για καύσιμα στις οδικές μεταφορές, σύμφωνα με το lngprime.

Το νέο πρατήριο ανεφοδιασμού LNG βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Α7, στην έξοδο Fulda-Nord/. Αυτός ο σταθμός στη Fulda συμπληρώνει το αναπτυσσόμενο δίκτυο LNG της εταιρείας στη Γερμανία αλλά και στη Γαλλία. Κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία κρυογονικής τεχνολογίας Cryonorm. Τον Ιανουάριο του 2022, η Liqvis και η Cryonorm υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή έως και 16 νέων πρατηρίων καυσίμων LNG.

Το «οπλοστάσιο» της Liqvis

Στην παρούσα φάση, η Liqvis διαθέτει 13 σταθμούς ανεφοδιασμού LNG στη Γερμανία και τρεις στη Γαλλία. Νωρίτερα φέτος, η Liqvis υπέγραψε συμφωνία με την revis bioenergy για την αγορά βιο-LNG από την τελευταία από τα μέσα του 2023.

Η Liqvis σχεδιάζει να προσφέρει βιο-LNG ως εναλλακτικό καύσιμο για βαριές μεταφορές στα πρατήρια καυσίμων LNG στη Γερμανία από το καλοκαίρι του 2023 και να μετατρέψει σταδιακά ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο εφοδιασμού της σε 100% βιο-LNG.

Τέλος, η αγορά LNG ως καύσιμο φορτηγών αυξάνεται στη Γερμανία και είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, καθώς οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να μειώσουν τις εκπομπές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης