Τελευταία Νέα

Η Repsol πουλάει το 49% των μονάδων ΑΠΕ ισχύος 600MW στην Ισπανία

Η Repsol πουλάει το 49% των μονάδων ΑΠΕ ισχύος 600MW στην Ισπανία
Οι μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι λειτουργικές ή κοντά στο να λειτουργήσουν και έχουν συνολική ισχύ 600 MW 
Η ισπανική ενεργειακή εταιρεία Repsol σχεδιάζει να πουλήσει μερίδιο 49% σε αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκούς σταθμούς στην Ισπανία, ανέφεραν στο Reuters την Τετάρτη 24/5 πηγές με γνώση του θέματος.
Η συναλλαγή θα κυμαίνεται μεταξύ 700 και 800 εκατομμυρίων ευρώ (771-881 εκατομμύρια δολάρια), επιβεβαιώνοντας μια προηγούμενη αναφορά από τον ισπανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο El Confidencial.

Οι μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι λειτουργικές ή κοντά στο να λειτουργήσουν, έχουν συνολική ισχύ 600 MW και βρίσκονται στην Ανδαλουσία, την Αραγονία, την Καστίλλη-Λα Μάντσα και την Καστίλλη και Λεόν, είπαν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση μιλήστε για το θέμα.
Eκπρόσωπος της Repsol αρνήθηκε να σχολιάσει.

Με τις ηλιόλουστες πεδιάδες, τα ποτάμια με βαριά φράγματα και τις θυελλώδεις πλαγιές της, η Ισπανία προσελκύει επενδυτές σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030 σε 30% λιγότερο από την ποσότητα που εκπέμπεται το 1990.
Όπως και η Repsol, άλλοι επενδυτές και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας συγκεντρώνουν μετρητά για να επενδύσουν σε νέα έργα από την πώληση μεριδίων σε πιο προηγμένα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης