H SSE επενδύει 50,5 δισ. δολάρια σε έργα «καθαρής» ενέργειας ως το 2030

H SSE επενδύει 50,5 δισ. δολάρια σε έργα «καθαρής» ενέργειας ως το 2030
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η SSE να επενδύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στο μέλλον, ωστόσο δήλωσε ότι αναμένει η Ευρώπη να παραμείνει η βασική αγορά, μετέδωσε το Reuters.

Η SSE σχεδιάζει να επενδύσει 40 δισ. λίρες (50,5 δισ. δολάρια) ως το 2030 σε έργα «καθαρής» ενέργειας, καλώντας την κυβέρνηση να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα της Βρετανίας, όπως μετέδωσε το Reuters.
Η Βρετανία στοχεύει να αυξήσει τη χωρητικότητά της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς επιδιώκει να επιτύχει τον στόχο για καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050 και να γίνει πιο ανεξάρτητη από την εισαγόμενη ενέργεια μετά τη διακοπή του εφοδιασμού που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι επιτάχυνση του ρυθμού και να σιγουρευτούμε ότι το Ην. Βασίλειο μπορεί να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ με τον νόμο για τον πληθωρισμό», σημείωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Alistair Phillips-Davies.
Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η SSE να επενδύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στο μέλλον, ωστόσο δήλωσε ότι αναμένει η Ευρώπη να παραμείνει η βασική αγορά.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης