Ενέργεια

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 12,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Μαΐου στα 455,2 εκατομμύρια βαρέλια - Στα 77,6 δολ το brent (+1%)

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και αποστάγματος των ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 12,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Μαΐου στα 455,2 εκατομμύρια βαρέλια ενόψει των διακοπών του Σαββατοκύριακου της Ημέρας Μνήμης, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο 800.000 βαρελιών.
Η βενζίνη, τα αεροπορικά καύσιμα και τα προϊόντα απόσταξης αυξήθηκαν το καθένα την περασμένη εβδομάδα, συμβάλλοντας στην άνοδο των αποθεμάτων.
Οι ποσότητες αργού διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 79.000 βαρέλια την ημέρα και οι δείκτες χρήσης διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες την εβδομάδα.​

"Φαίνεται ότι η ζήτηση επιστρέφει... Τα διυλιστήρια βγαίνουν στο μέγιστο με τις εργασίες διυλιστηρίων αυτή τη στιγμή, προσπαθώντας να συμβαδίσουν με τη ζήτηση", δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group.

Τα αποθέματα αποστάγματος που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 600.000 βαρέλια στα 105,7 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν επίσης κατά περισσότερο από το αναμενόμενο 2,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 216,3 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.

Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Η εγχώρια παραγωγή αυξήθηκε κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα την εβδομάδα, αλλά ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων των 12,275 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα είναι μόλις 3,4% υψηλότερος από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.

«Ο ρυθμός ανάπτυξης είναι απογοητευτικός δεδομένης της χαμηλής τιμής του πετρελαίου και του γεγονότος ότι οι παραγωγοί επιβραδύνουν τις κεφαλαιουχικές τους δαπάνες για γεωτρήσεις», δήλωσε ο Andrew Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates στο Χιούστον.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,25 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με την EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης