Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην τελική ευθεία για τον β' γύρο των τουρκικών εκλογών

Στην τελική ευθεία για τον β' γύρο των τουρκικών εκλογών
Για τους αναλυτές η νίκη Ερντογάν την Κυριακή είναι πιθανή με δεδομένη την επιτυχία του συνασπισμού του στον πρώτο γύρο εκλογών

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία ανάσα πριν τη διεξαγωγή του β' γύρου εκλογών στην Τουρκία, συστήνεται ως... η ελπίδα για την ανθρωπότητα παίζοντας με το συναίσθημα των μαζών, υπό το πρίσμα, πάντοτε, του εθνικισμού, σε ένα νέο βίντεο που δημοσιεύει η τουρκική προεδρία. 

Σε μόλις λίγα λεπτά και ενόσω οι φωτογραφίες και στιγμές του Τούρκου προέδρου «ταξιδεύουν» μπροστά μάτια των θεατών συνοδεία μουσικής ακούγονται φράσεις όπως «ένας ηγέτης που ανοίγει τους δρόμους στον λαό του» ή «ένας αρχιστράτηγος που με τον στρατό του προχωρά σε πολλές νίκες» ή ακόμη φράσεις όπως «σε γνωρίζουμε από τις δοξασίες επειδή στην Αγία Σοφία τερμάτισες τη νοσταλγία που είχε διάρκεια 100 ετών».

Την ίδια στιγμή, ο προεδρικός του αντίπαλος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δεν μένει με σταυρωμένα χέρια. Υπόσχεται καλύτερες ημέρες αλλά αντιγράφει τον Τούρκο πρόεδρο και συμμαχεί με τον εθνικιστή ηγέτη του κόμματος Νίκη, Ουμίτ Οζντάγ, ο οποίος ζητεί την εδώ και τώρα απέλαση όλων των προσφύγων έχοντας συγκεντρώσει ήδη το 2.23% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης