Τελευταία Νέα
Ενέργεια

BP και PetroChina δεσμεύουν χωρητικότητα LNG στον τερματικό σταθμό Dutch Gate

BP και PetroChina δεσμεύουν χωρητικότητα LNG στον τερματικό σταθμό Dutch Gate
Ποιο είναι το περιεχόμενο του deal

Η BP και μια μονάδα της PetroChina συμφώνησαν να κλείσουν χωρητικότητα μακροπρόθεσμο ορίζοντα στον τερματικό σταθμό που λειτουργεί από την Dutch Gate (στο λιμάνι του Ρότερνταμ), που ανήκει στις Gasunie και Vopak.

Σύμφωνα με το lngprime, η BP και η PetroChina International London θα αποκτήσουν η καθεμία 2 Bcm ανά έτος επαναεριοποίησης και επίσης αντίστοιχη χωρητικότητα αποθήκευσης για μια περίοδο 20 ετών.

Στα τέλη του 2022, ο τερματικός σταθμός Gate πραγματοποίησε market test για να μετρήσει το ενδιαφέρον της αγοράς για νέα χωρητικότητα αποθήκευσης 180.000 κυβικών μέτρων LNG καθώς και αύξηση της ικανότητας επαναεριοποίησης κατά 4 Bcm ετησίως.

Το Gate διαθέτει πλέον τρεις δεξαμενές LNG και με την τέταρτη δεξαμενή θα έχει χωρητικότητα αποθήκευσης 720.000 cbm, ενώ η ικανότητα επαναεριοποίησής της θα αυξάνεται στα 20 Bcm ετησίως. Ο φορέας εκμετάλλευσης τερματικού σταθμού LNG είπε ότι αυτή η επέκταση της επιτρέπει να συμβάλει καλύτερα στην προμήθεια και διαθεσιμότητα φυσικού αερίου στην Ολλανδία και τις γειτονικές της χώρες.

FID έως τον Σεπτέμβριο

Τον Μάρτιο, ο εμπορικός διευθυντής της Gate, Stefaan Adriaens, είπε στο LNG Prime ότι η Gate αναμένει να λάβει την τελική επενδυτική απόφαση για την κατασκευή της τέταρτης δεξαμενής έως την 1η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

«Στο πλαίσιο της φιλοδοξίας της Κίνας να επιτύχει ουδετερότητα εκπομπών άνθρακα έως το 2060, η PetroChina International London και η μητρική μας εταιρεία χαιρετίζουν τις υπεύθυνες πολιτικές που έλαβε η ΕΕ για τη στήριξη της ενεργειακής μετάβασης.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενισχύσουμε τη συνεργασία με ευρωπαίους εταίρους στον εφοδιασμό πράσινης ενέργειας στο μέλλον», ανέφερε η εταιρεία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης