Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία: Διάβημα σε Γερμανία, Δανία, Σουηδία, για την διακοπή της έρευνας στους Nord Stream

Ρωσία: Διάβημα σε Γερμανία, Δανία, Σουηδία, για την διακοπή της έρευνας στους Nord Stream
Η Ρωσία καλεί απεσταλμένους της Γερμανίας, της Δανίας και της Σουηδίας να διαμαρτυρηθεί για την διακοπή της έρευνας για τους Nord Stream, σύμφωνα με το Reuters
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη 25/5 ότι κάλεσε τους πρεσβευτές της Γερμανίας, της Σουηδίας και της Δανίας για να διαμαρτυρηθεί για την «παντελή έλλειψη αποτελεσμάτων» σε μια έρευνα για τον εντοπισμό του ποιος ανατίναξε τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream πέρυσι, σύμφωνα με το Reuters.

Οι ανεξήγητες υποβρύχιες εκρήξεις σημειώθηκαν στις οικονομικές ζώνες της Σουηδίας και της Δανίας στη Βαλτική Θάλασσας τον Σεπτέμβριο του 2022, κάνοντας ζημιές στον αγωγό Nord Stream 1 και τους πρόσφατα κατασκευασμένους αγωγούς Nord Stream 2 που συνδέουν τη Ρωσία και τη Γερμανία,  και οι δύο χώρες λένε ότι οι εκρήξεις ήταν εσκεμμένες, αλλά δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ποιος ήταν υπεύθυνος.

Οι δύο χώρες και η Γερμανία ερευνούν το περιστατικό.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του κατηγόρησε και τους τρεις ότι κωλυσιεργούν σκόπιμα και προσπαθούν να κρύψουν ποιος ήταν πίσω από τις εκρήξεις.
Είπε ότι ήταν δυσαρεστημένη για τον αδιαφανή χαρακτήρα της έρευνας και την άρνησή τους να εμπλακεί και η Ρωσία στην έρευνα.

«Οι χώρες δεν ενδιαφέρονται να διαπιστωθούν οι πραγματικές συνθήκες αυτής της δολιοφθοράς.
Αντίθετα, καθυστερούν τις προσπάθειές τους και προσπαθούν να αποκρύψουν τα ίχνη και τους πραγματικούς δράστες του εγκλήματος πίσω από το οποίο πιστεύουμε ότι είναι γνωστές χώρες», ανέφερε.

«Δεν είναι τυχαίο ότι «διέρρευσαν» απίθανες εκδοχές (του τι συνέβη) στα μέσα ενημέρωσης για να προσπαθήσουν να λασπώσουν τα νερά».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Οργανισμός του Βορειοατλαντικού Συμφώνου χαρακτήρισαν το περιστατικό «πράξη δολιοφθοράς» ενώ η Μόσχα κατηγορεί τη Δύση και διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να προσπαθεί να διασφαλίσει ότι η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία διεξάνουν αντικειμενική έρευνα να προσπαθούν για την συμμετοχή της Ρωσίας στην έρευνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης