Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: H πρώτη δημοπρασία για γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά τον IRA

ΗΠΑ: H πρώτη δημοπρασία για γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά τον IRA

 Η παραγωγή αργού πετρελαίου στο Νέο Μεξικό ήταν περίπου 20 φορές υψηλότερη από εκείνη του Κάνσας πέρυσι, σύμφωνα με την ΕΙΑ

 

Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν την Πέμπτη την πρώτη τους πώληση δικαιωμάτων γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακά εδάφη μετά την ψήφιση του νόμου ορόσημο για την κλιματική αλλαγή του προέδρου Biden, με περισσότερα από 10.000 στρέμματα (40,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα) σε προσφορά στο Νέο Μεξικό και το Κάνσας.

Η ομοσπονδιακή δημοπρασία μίσθωσης είναι μόλις η δεύτερη που διεξάγεται στο Νέο Μεξικό, τη δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγική πολιτεία της χώρας, από τότε που ο Biden, έγινε πρόεδρος το 2021.

Το Υπουργείο Εσωτερικών είχε προσπαθήσει να αναστείλει την ομοσπονδιακή μίσθωση πετρελαίου και φυσικού αερίου για να μελετήσει τις περιβαλλοντικές και κλιματικές επιπτώσεις του, αλλά ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού που ψηφίστηκε πέρυσι απαιτεί ορισμένες δημοπρασίες πετρελαίου και φυσικού αερίου να προσφέρουν ομοσπονδιακά δικαιώματα διέλευσης για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Είναι μια μέτρια πώληση, με ιστορικά πρότυπα, με μόλις 19 αγροτεμάχια σε προσφορά σε 3.300 στρέμματα στο τμήμα του Νέου Μεξικού της λεκάνης Permian. Η δημοπρασία θα περιλαμβάνει επιπλέον 26 αγροτεμάχια σε 6.800 στρέμματα στην κομητεία Cheyenne του Κάνσας.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στο Νέο Μεξικό ήταν περίπου 20 φορές υψηλότερη από εκείνη του Κάνσας πέρυσι, σύμφωνα με την ΕΙΑ.
Η πώληση θα διεξαχθεί από την ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοπρασιών EnergyNet που αρχίζει στις 9:00 π.μ. CDT (14:00 GMT).

Οι όροι της πώλησης θα αντικατοπτρίζουν τις νέες απαιτήσεις του IRA, συμπεριλαμβανομένων των ποσοστών δικαιωμάτων εκμετάλλευσης 16,67%, υψηλότερα από 12,5% που ήταν προηγούμενο και προσφορές που ξεκινούν από 10 $ το στρέμμα σε σύγκριση με 2 $ το στρέμμα πριν από την ψήφιση του νόμου.

Το δυναμικό ανάπτυξης των αγροτεμαχίων στο Κάνσας εκτιμάται ότι είναι 1,53 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και 16,66 χιλιάδες κυβικά πόδια (mcf) φυσικού αερίου, σύμφωνα με έγγραφο πώλησης του Γραφείου Διαχείρισης Γης των ΗΠΑ (BLM).

Στο Νέο Μεξικό, η έκταση προβλέπεται να παράγει 3,2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και 18,61 mcf φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης