Ενέργεια

Κέρδη 80 εκατ. δολαρίων από τη δημοπρασία πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Κέρδη 80 εκατ. δολαρίων από τη δημοπρασία πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ
Η υψηλότερη τιμή που πληρώθηκε για ένα πεδίο ήταν 16,2 εκατομμύρια δολάρια από τον Ντέβον για 280 στρέμματα στην κομητεία Έντι της πολιτείας, σύμφωνα με το Reuters
Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την Πέμπτη 25/5, την πρώτη τους πώληση δικαιωμάτων γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακά εδάφη μετά την ψήφιση του ορόσημου νόμου για την κλιματική αλλαγή του προέδρου Joe Biden, προσελκύοντας περισσότερα από 78 εκατομμύρια δολάρια σε υψηλές προσφορές για μισθώσεις στο Νέο Μεξικό και το Κάνσας, σύμφωνα με το Reuters.
Η ομοσπονδιακή δημοπρασία ήταν μόλις η δεύτερη που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Μεξικό, τη δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγική πολιτεία της χώρας, από τότε που ο Biden έγινε πρόεδρος το 2021.

Οι πλειοδότες

Η Promontory Exploration LP του Midland του Τέξας και η Devon Energy Corp της Οκλαχόμα Σίτι ήταν οι κορυφαίοι δαπανητές της δημοπρασίας, καθεμία από τις οποίες έλαβε μισθώσεις στο Νέο Μεξικό.
Το Υπουργείο Εσωτερικών είχε προσπαθήσει να αναστείλει την ομοσπονδιακή μίσθωση πετρελαίου και φυσικού αερίου για να μελετήσει τις περιβαλλοντικές και κλιματικές επιπτώσεις του, αλλά ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού που ψηφίστηκε πέρυσι απαιτεί ορισμένες δημοπρασίες πετρελαίου και φυσικού αερίου εάν προσφερθούν ομοσπονδιακά δικαιώματα διέλευσης για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τα 19 προσφερόμενα αγροτεμάχια σε 3.300 στρέμματα (1.335,5 εκτάρια) στο Νέο Μεξικό συγκέντρωσαν το 99,9% της συνολικής υψηλής προσφοράς των 78,81 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες πώλησης που δημοσιεύθηκαν από το Γραφείο Διαχείρισης Γης των ΗΠΑ.
Η υψηλότερη τιμή που πληρώθηκε για ένα πεδίο ήταν 16,2 εκατομμύρια δολάρια από τον Ντέβον για 280 στρέμματα στην κομητεία Έντι της πολιτείας.

Ήταν επίσης η υψηλότερη τιμή της δημοπρασίας που καταβλήθηκε ανά στρέμμα στα 57.901 δολάρια για το μοναδικό πεδίο του Ντέβον που αγοράστηκε στην πώληση.
Η Promontory Exploration εξασφάλισε έξι μισθώσεις για συνολικά 18,2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ άλλοι νικητές των μισθώσεων στο Νέο Μεξικό ήταν η Pride Energy Company of Tulsa, Οκλαχόμα, η Legion Production Partners LLC του Ντένβερ και η Federal Abstract Company, η οποία υποβάλλει προσφορές για λογαριασμό άλλων εταιρειών.

Το Τμήμα Εσωτερικών προσέφερε επίσης 26 δέματα σε 6.800 στρέμματα στην κομητεία Τσεγιέν του Κάνσας.

Μόλις 18 από τα δέματα του Κάνσας προσέλκυσαν προσφορές, αποφέροντας συνολικά 70.800 $. Όλα εκτός από δύο από αυτά τα δέματα πωλήθηκαν στην ελάχιστη τιμή των $10 το στρέμμα.
Όλες εκτός από μία από τις μισθώσεις του Κάνσας που πωλήθηκαν πήγαν στην Murfin Drilling Company of Wichita.
Το υπόλοιπο μίσθωμα πωλήθηκε στην Red Oak Energy Inc.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στο Νέο Μεξικό ήταν περίπου 20 φορές υψηλότερη από εκείνη του Κάνσας πέρυσι, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ.
Τα προσφερόμενα δέματα του Νέου Μεξικού βρίσκονταν όλα στη λεκάνη της Πέρμιας, το πιο παραγωγικό πετρέλαιο της χώρας.
Οι όροι της πώλησης αντικατοπτρίζουν τις νέες απαιτήσεις του IRA, συμπεριλαμβανομένων των ποσοστών δικαιωμάτων εκμετάλλευσης 16,67%, από 12,5% που ήταν προηγούμενο και προσφορές που ξεκινούν από 10 $ το στρέμμα σε σύγκριση με 2 $ το στρέμμα πριν από την ψήφιση του νόμου.

Αρκετές περιβαλλοντικές ομάδες υπέβαλαν διαμαρτυρίες που ζητούσαν την ακύρωση της πώλησης από την BLM. Μεταξύ άλλων ανησυχιών, είπαν ότι η κυβέρνηση Biden  απέτυχε να αναλύσει τις προσπάθειες μετριασμού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από την ανάπτυξη των δεμάτων.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δεν σχολίασε τις διαμαρτυρίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης