Ενέργεια

Πράσινες επενδύσεις 10 δισ. ευρώ «τράξηξε» σε δύο χρόνια η Γαλλία

Πράσινες επενδύσεις 10 δισ. ευρώ «τράξηξε» σε δύο χρόνια η Γαλλία
Το οικοσύστημα που δημιουργεί σταδιακά η Γαλλία δεν περνάει σε καμία περίπτωση απαρατήρητο

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, η Γαλλία έχει διασφαλίσει τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ μέσω επικείμενων επενδύσεων σε μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων και άλλου είδους σχετικά υλικά, με αποτέλεσμα να ηγείται της ευρωπαϊκής κούρσας για πράσινες τεχνολογίες. Το οικοσύστημα που δημιουργεί σταδιακά η Γαλλία δεν περνάει σε καμία περίπτωση απαρατήρητο, καθώς κατά μήκος της Γηραιάς Ηπείρου γίνονται προσπάθειες προσέλκυσης κεφαλαίων για καθαρές τεχνολογίες, αφενός για να μειωθεί η εξάρτηση από την Κίνα, αφετέρου για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα απέναντι στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το ορόσημο των 10 δισ. ευρώ επετεύχθη πριν από μερικούς μήνες, όταν η εταιρεία κατασκευής μπαταριών ProLogium Technology με έδρα την Ταϊβάν επέλεξε –ανάμεσα σε 90 τοποθεσίες σε 13 χώρες– τη Δουνκέρκη για να στήσει το πρώτο εργοστάσιό της στην Ευρώπη. Η επιλογή αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα «μιας πολύ σημαντικής και καθοριστικής συνάντησης» του ιδρυτή της, Bίνσεντ Γιανγκ, με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, όπως δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας στο τμήμα διεθνούς ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνέχεια υπήρξε μεγάλη στήριξη από τη γαλλική κυβέρνηση, την περιοχή και τις τοπικές αρχές, με αποτέλεσμα εντέλει η ProLogium να δεσμευθεί για επένδυση έως 5,2 δισ. ευρώ.

Εχοντας διασφαλίσει τις επενδύσεις αυτές, ο Γάλλος πρόεδρος προβάλλει το αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία (εκτιμάται αύξηση 16.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα δέκα χρόνια), η οποία παραδοσιακά στηρίζει την ακροδεξιά αντίπαλό του, Μαρίν Λεπέν. Παράλληλα, προβάλλει την πρόοδο που γίνεται σε ορισμένους τομείς, ώστε να απορροφήσει τις αντιδράσεις για το εξαιρετικά αντιδημοφιλές σχέδιο για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στη χώρα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης