Επιχειρήσεις

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης
Η Enel Green Power Hellas υλοποίησε το καινοτόμο πρόγραμμα Break the Stigma, για όλους τους εργαζομένους της

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 - 2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης, πιστή στη δέσμευση για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος εργασίας που ξεχωρίζει για την ποικιλομορφία του και καλλιεργεί μια κουλτούρα ισότητας. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποίησε πρωτοβουλίες που προωθούν το μήνυμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα και της εξάλειψης των διακρίσεων.

Η Enel Green Power Hellas έγινε η πρώτη εταιρεία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα που υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Ιούνιο του 2022. Με αυτόν τον τρόπο, επιβεβαίωσε την έμπρακτη στήριξη της εταιρείας σε κάθε τύπο διαφορετικότητας και συμπερίληψης, που βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες: μηδενικές διακρίσεις, ίσες ευκαιρίες, εξάλειψη των αποκλεισμών στον χώρο εργασίας και σεβασμός στο work-life balance, την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικού χρόνου για κάθε εργαζόμενο. Από την υπογραφή της Χάρτας έως και σήμερα, έναν χρόνο μετά, διοργανώθηκαν δράσεις που συνέβαλαν καταλυτικά στην προώθηση των αξιών μας.

Με σκοπό την ενίσχυση της ψυχικής υγείας και τη βελτίωση της καθημερινότητας, η Enel Green Power Hellas υλοποίησε το καινοτόμο πρόγραμμα Break the Stigma, για όλους τους εργαζομένους της. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που αποτελείται από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας και αποσκοπεί να καταπολεμήσει, μέσα από βιωματικά εργαστήρια, το κοινωνικό στίγμα εξαιτίας αρνητικών ή άδικων πεποιθήσεων, που προέρχονται από προκαταλήψεις και στερεότυπα. Η πρωτοβουλία διακρίθηκε με Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Best Mental Health Initiatives» των HR Awards 2022.

Αντίστοιχη διάκριση έλαβε επίσης άλλο ένα σημαντικό πρόγραμμα, η Σχολή Γονέων. Μέσω αυτού του προγράμματος, η εταιρεία στέκεται δίπλα στους εργαζομένους της υποστηρίζοντάς τους τόσο στην ισορροπία μεταξύ εργασίας και χρόνου με την οικογένεια, όσο και στον ρόλο τους ως γονείς. Το πρόγραμμα, μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, εστιάζει σε θέματα που αντιμετωπίζουν συχνά οι γονείς και επιδιώκει να τους καθοδηγήσει, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της γονεϊκότητας, αλλά και να παρέχει ψυχική υποστήριξη με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επαγγελματιών.

Σε συνέχεια της δέσμευσης της Enel Green Power Hellas στη διαφορετικότητα, διοργανώθηκε, επίσης, μια θεατρική παράσταση για τη Μοναδικότητα, βασισμένη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη της LGBTQ κοινότητας στο περιβάλλον εργασίας και την καθημερινότητα τους. Η παράσταση δημιουργήθηκε ειδικά για την εταιρεία από την πλατφόρμα για γονείς Project Parenting και στόχος της ήταν να εξαλείψει τις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και το «στίγμα» της διαφορετικότητας, παρουσιάζοντας βιωματικά σενάρια και ενθαρρύνοντας τον ανοιχτό διάλογο για σημαντικά κοινωνικά θέματα.    


Μια ισότιμη κοινωνία

H ισότιμη πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας, στην κοινωνική και την οικονομική ζωή, αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα και βασικό ζητούμενο σε μια σύγχρονη κοινωνία. Για αυτό, η Enel Green Power Hellas συμμετέχει στο πρόγραμμα "Valuable 500", μια παγκόσμια κοινότητα 500 ιδιωτικών εταιρειών που έχουν δεσμευτεί να υποστηρίζουν την ενδυνάμωση ατόμων με αναπηρίες. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζει από το 2021 τον αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑμεΑ, Γιώργο Μουχθή, στην προσπάθεια του για πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Μία ακόμη πρωτοβουλία ήταν το σεμινάριο που διοργανώθηκε για τους εργαζομένους της εταιρείας με θέμα «Αόρατη Αναπηρία: Φάσμα Αυτισμού» και ομιλητή τον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή και Autism Awareness Motivator, Δημήτρη Παπανικολάου. Μέσω του σεμιναρίου, αναδείχθηκε η ανάγκη για κάθε κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία να υιοθετεί τις αξίες της συμπερίληψης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα και να τις ενσωματώνει στην επιχειρηματική της πρακτική.

Μέσα σε αυτή τη χρονιά για τη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα, κορυφαία στιγμή αποτέλεσε το κάλεσμα που απηύθυνε η Enel Green Power Hellas σε εργαζόμενους του Ομίλου Enel παγκοσμίως να λάβουν μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Mία ομάδα αποτελούμενη από 14 εκπροσώπους του ομίλου από 12 διαφορετικές χώρες του πλανήτη (ΗΠΑ, Αυστραλία, Αργεντινή, Μεξικό, Χιλή, Ινδία, Νότια Αφρική, Βραζιλία, Κολομβία, Ισπανία, Ρουμανία, Ιταλία) ταξίδεψε τον περασμένο Νοέμβριο στην Αθήνα, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη «πράσινη» και φιλική προς τη διαφορετικότητα δρομική ομάδα. Παράλληλα πάνω από 80 εργαζόμενοι από την Ελλάδα έτρεξαν στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, υποστηρίζοντας τους συναδέλφους τους.


Η ισότητα των φύλων στο επίκεντρο

Για την Ημέρα της Γυναίκας, η Enel Green Power Hellas διοργάνωσε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μια ξεχωριστή συνάντηση, με τρεις ξεχωριστές γυναίκες: τη Γεωργία Καλτσή, την Πέγκυ Τσουροπλή και τη Φίλια Μητρομάρα. Οι προσκεκλημένες μίλησαν με τις εργαζόμενες της εταιρείας για τη γυναικεία ενδυνάμωση, ως άνθρωποι που ενάντια στις διακρίσεις, την κοινωνική πίεση και τις προκλήσεις της ζωής, καταφέρνουν να θέτουν μεγάλους στόχους και να τους πετύχουν.

Τέλος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, επωφελούμενες από την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ, μία οργάνωση που ασχολείται με την ενδυνάμωση των παιδιών που διαβιούν σε ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας, επισκέφθηκαν τα γραφεία της εταιρείας, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και έμαθαν περισσότερα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Συζήτησαν, επίσης, με στελέχη και γυναίκες μηχανικούς της Enel Green Power Hellas για τις ευρείες επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρει ο τομέας της ενέργειας και τεχνολογίας, και την άρση των εμποδίων για τη συμμετοχή περισσότερων γυναικών στον κλάδο.

Η δέσμευση της Enel Green Power Hellas για προώθηση της διαφορετικότητας και της ισότητας στο χώρο εργασίας, συνεχίζεται. Η εταιρεία συνεχίζει, με κάθε ευκαιρία, να υποστηρίζει και να υλοποιεί δράσεις και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην δημιουργία μιας κοινωνίας ανοιχτής, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς, η οποία θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο προς μία δίκαιη, πράσινη μετάβαση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης