Ενέργεια

Η Chevron εξαγοράζει την PDC Energy για 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Chevron εξαγοράζει την PDC Energy για 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια
Η HSBC αναβάθμισε την Chevron σε Buy από Hold, ενώ μείωσε τον στόχο της τιμής στα 189,00 $ (από 193,00 $). Η CFRA αναβάθμισε την εταιρεία σε Buy από Hold με στόχο τιμής 172,00 $

Η Chevron ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει όλες τις υφιστάμενες μετοχές της PDC Energy σε μια συνολική συναλλαγή αξίας 6,3 δισ. $ (ή 72 $ ανά μετοχή) σύμφωνα με το investing.com.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι μέτοχοι της PDC θα λάβουν 0,4638 μετοχές της Chevron για κάθε μετοχή της PDC, με βάση την τιμή κλεισίματος της Chevron στις 19 Μαΐου 2023. Η συνολική εταιρική αξία της συναλλαγής συμπεριλαμβανομένου του χρέους είναι 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά την ανακοίνωση, η Chevron έλαβε δύο αναβαθμίσεις. Η HSBC αναβάθμισε την εταιρεία σε Buy από Hold, ενώ μείωσε τον στόχο της τιμής στα 189,00 $ (από 193,00 $). Η CFRA αναβάθμισε την εταιρεία σε Buy από Hold με στόχο τιμής 172,00 $.

Εν τω μεταξύ, η Mizuho Securities υποβάθμισε την PDC Energy σε Neutral από Buy και μείωσε τον στόχο σε τιμή αγοράς συγχώνευσης 72,00 $ (από 93,00 $).
Οι μετοχές της PDC Energy κέρδισαν περίπου 8% για την εβδομάδα.

Η RenaissanceRe εξαγοράζει την αντασφαλιστική δραστηριότητα της AIG έναντι σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Παράλληλα η RenaissanceRe ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι συμφώνησε να αγοράσει την αντασφαλιστική δραστηριότητα της AIG η οποία περιλαμβάνει τη Validus Reinsurance Ltd και τις ενοποιημένες θυγατρικές της, την AlphaCat Managers Ltd και τα διαχειριζόμενα κεφάλαιά της, καθώς και όλα τα δικαιώματα ανανέωσης της Υποτιθέμενη Μονάδα Συνθήκης Αντασφάλισης του Talbot.

Η AIG θα παραδώσει 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε μη μόχλευση μετοχικού κεφαλαίου στην RenaissanceRe κατά το κλείσιμο, με τυχόν υπέρβαση να διατηρείται από την AIG. Το συνολικό τίμημα είναι περίπου 2,985 δισεκατομμύρια δολάρια, που αποτελείται από 2,735 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 250 εκατομμύρια δολάρια σε κοινές μετοχές της RenaissanceRe. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το 4/23.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η AIG θα διατηρήσει το 95% της ανάπτυξης στα καθαρά αποθεματικά και έχει σχέδια να πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στην επιχείρηση Capital Partners της RenaissanceRe.

Μετά την ανακοίνωση, η Jefferies αναβάθμισε την RenaissanceRe Holdings σε Buy από Neutral και αύξησε τον στόχο τιμής της στα 238,00 $ από 234,00 $.

Η Wyndham Hotels & Resorts αυξάνει κατά 5% στην αναφορά εξαγοράς της Choice Hotels

Οι μετοχές της Wyndham Hotels & Resorts εκτινάχθηκαν περισσότερο από 5% την Τρίτη, μετά την δημοσίευση της Wall Street Journal ότι η Choice Hotels επιδιώκει να αγοράσει την εταιρεία. Εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα οικονομικά ξενοδοχεία στις ΗΠΑ.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν ενεργές συζητήσεις μεταξύ των εταιρειών και παραμένει αβέβαιο εάν η Wyndham ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε συμφωνία. Σε περίπτωση που η Wyndham δεν ενδιαφέρεται, η Choice Hotels ενδέχεται να προσεγγίσει απευθείας τους μετόχους της Wyndham.

Οι μετοχές της Choice Hotels έκλεισαν την εβδομάδα με απώλειες άνω του 3%.
Η Greenhill σημειώνει άλμα 116% στην εξαγορά της Mizuho

Οι μετοχές της Greenhill εκτινάχθηκαν περισσότερο από 116% την περασμένη Δευτέρα, αφού η Mizuho Financial ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία σε συναλλαγή με μετρητά στα 15 $ ανά μετοχή.

Η συμφωνία εξαγοράς, η οποία αντικατοπτρίζει μια εταιρική αξία περίπου 550 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του υποτιθέμενου χρέους, χρησιμεύει ως μέσο για τη Mizuho να επισπεύσει τη στρατηγική ανάπτυξής της στην επενδυτική τραπεζική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης