Ενέργεια

ΥΠΕΞ Κίνας: Ο Musk θέλει να επεκταθεί η Tesla στην Κίνα

ΥΠΕΞ Κίνας: Ο Musk θέλει να επεκταθεί η Tesla στην Κίνα

Συνάντηση με τον τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Qin Gang στο Πεκίνο

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk είπε σε ανώτατο στέλεχος στην Κίνα ότι είναι ανοιχτός στην ανάπτυξη της επιχείρησης του στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών την Τρίτη που επικαλείται το Reuters.

Ο Musk συναντήθηκε με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Qin Gang μετά την άφιξή του στο Πεκίνο στο πλαίσιο επίσκεψης για να μιλήσει με ανώτερους κυβερνητικούς ηγέτες και να περιοδεύσει στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη σύμφωνα με το investing.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι ο Musk τόνισε πόσο πολύ δεν θέλει να δει μια αποσύνδεση των οικονομιών των ΗΠΑ και της Κίνας. Σε δηλώσεις που απέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στον Musk ο δισεκατομμυριούχος περιέγραψε τα δύο έθνη ως αλληλένδετα «σαν δίδυμα».

Από την πλευρά του, ο Qin είπε στον Musk ότι η Κίνα θα ήθελε να βελτιώσει τις επιχειρηματικές συνθήκες στη χώρα.

Οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 3% στις προκαταρκτικές συναλλαγές στις ΗΠΑ την Τρίτη.

Ανάπτυξη

«Είναι μεγάλη υπόθεση που επισκέπτεται τώρα [την Κίνα] αυτή την εβδομάδα σε μια καθοριστική στιγμή για την Tesla», ανέφεραν αναλυτές της Wedbush σε σημείωμα προς τους πελάτες. «Η Tesla συνεχίζει να εστιάζει επιθετικά στην ανάπτυξη του αποτυπώματός της στην Κίνα καθώς αυτή παραμένει η βασική της αγορά [ηλεκτρικών οχημάτων]».

Το ταξίδι του Musk έρχεται καθώς η Tesla προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τους Κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να εξασφαλίσει την επέκταση του γιγαντιαίου εργοστασίου της στη Σαγκάη. Η εταιρεία στοχεύει σε αύξηση της παραγωγής σε 450.000 οχήματα ετησίως στο εργοστάσιο.

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Tesla μετά τις ΗΠΑ, όπου η αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει χαμηλότερες τιμές σε μια προσπάθεια να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο στην εγχώρια αγορά.

"Ενώ τα μακροοικονομικά δεν είναι ρόδινα, η Tesla πρέπει να συνεχίσει να χτίζει στην Κίνα για να εδραιώσει περαιτέρω το αποτύπωμά της στα EV σε αυτή τη βασική αγορά για τους ισχυρούς", επεσήμαναν οι αναλυτές της Wedbush.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης