Ενέργεια

Rosneft: Aύξηση των κερδών κατά 45% στα 4 δισ. δολ. σε τριμηνιαία βάση

Rosneft: Aύξηση των κερδών κατά 45% στα 4 δισ. δολ. σε τριμηνιαία βάση
Η εταιρεία ενημέρωσε ότι η παραγωγή της πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 0,8% από το προηγούμενο τρίμηνο, σε περισσότερα από 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς η αύξηση της κερδοφορίας σε τριμηνιαία βάση η Rosneft κατά 45% από το προηγούμενο τρίμηνο στα 323 δισ. ρούβλια (4 δισ. δολάρια).

Σύμφωνα με το Reuters, τα λειτουργικά της κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου στα 672 δισ. ρούβλια, ενισχυμένα κατά 25,1% από το προηγούμενο τρίμηνο, αν και τα έσοδά της μειώθηκαν ελαφρώς κατά 1,1% στα 1,823 τρισ. ρούβλια.

Αναλυτές, που συμμετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Interfax, ανέμεναν τα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της Rosneft να διαμορφωθούν στα 236 δισ. ρούβλια, τα EBITDA στα 567 δισ. ρούβλια και τα έσοδα στα 1,797 τρισ. ρούβλια.Η εταιρεία ενημέρωσε ότι η παραγωγή της πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 0,8% από το προηγούμενο τρίμηνο, σε περισσότερα από 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Τα κέρδη της Rosneft ενισχύθηκαν από την αύξηση των πωλήσεων πετρελαίου στην Ινδία και σε άλλους προορισμούς εκτός Ευρώπης.

Το κοίτασμα Sakhalin-1 στον Ειρηνικό της Ρωσίας συνέβαλε επίσης στην παραγωγή της Rosneft αφού επανήλθε στο επίπεδο των 200.000 βαρελιών την ημέρα, αφότου η παραγωγή είχε διακοπεί ουσιαστικά μετά την αποχώρηση της ExxonMobil από το έργο τον περασμένο χρόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης