Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Sunlight: Οι καινοτόμες νέες λύσεις σε προϊόντα αποθήκευσης λιθίου - Διευρυμένο το χαρτοφυλάκιο

Sunlight: Οι καινοτόμες νέες λύσεις σε προϊόντα αποθήκευσης λιθίου - Διευρυμένο το χαρτοφυλάκιο
Η σειρά Sunlight Li.ON ESS αξιοποιεί τις πιο έξυπνες και βιώσιμες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η Sunlight Group για τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας τεχνολογίας λιθίου, οι οποίες την καθιστούν πραγματικό ηγέτη και πρωτοπόρο στην ενεργειακή μετάβαση

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας, εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics) και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, συμμετέχει και πάλι στη διεθνή έκθεση The Smarter E Europe 2023. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση στην Ευρώπη για ανανεώσιμες πηγές και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 16 Ιουνίου στο Μόναχο της Γερμανίας και η Sunlight Group θα παρουσιάσει το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που προσφέρει στην αποθήκευση ενέργειας – κομβικό κλάδο στη μετάβαση προς ένα πιο πράσινο και πλήρως ηλεκτρικό μέλλον.

Εξειδικευμένη ομάδα της Sunlight θα βρίσκεται στο περίπτερο B2.380 για να παρουσιάσει τα καινοτόμα προϊόντα ιόντων λιθίου της εταιρείας που απαντούν στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του κλάδου αποθήκευσης ενέργειας. Η εταιρεία επενδύει σημαντικά στην επέκταση της σειράς Sunlight Li.ON ESS που συμπεριλαμβάνει πλέον το νέο προϊόν Sunlight Li.ON ESS Grid DC Unit, το πιο προηγμένο σύστημα αποθήκευσης ιόντων λιθίου, γρήγορης εγκατάστασης (plug-and-play) και συνεχούς ρεύματος. Το προϊόν διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της σειράς Sunlight Li.ON ESS, όπως ασύγκριτη ενεργειακή πυκνότητα, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής που εγγυάται 7.000 κύκλους, και εξαιρετικό σχεδιασμό ασφαλείας που υπερβαίνει τις προδιαγραφές UL9540a. Επιπλέον, το υπερσύγχρονο DC Unit 1,4 MWh είναι κατάλληλο για εφαρμογές δικτύου, με  δυνατότητα drop ship και ελάχιστη βοηθητική κατανάλωση. Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που θα παρουσιαστούν στο περίπτερο της Sunlight Group B2.380 σε ειδική εκδήλωση και Happy Ηour που θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 14 Ιουνίου και ώρα 15:00.

Στο περίπτερο B2.380 θα παρουσιαστεί επίσης το συγγενικό προϊόν Sunlight Li.ON ESS C&I για εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές, ένα ολοκληρωμένο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας για αεροδρόμια, νοσοκομεία, κέντρα δεδομένων, σχολεία, νησιωτικά δίκτυα, ενεργοβόρες βιομηχανίες, και επιχειρήσεις γενικότερα. Το προϊόν είναι ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει ευελιξία μεταξύ εναλλασσόμενου ρεύματος και συνεχούς ρεύματος, ενώ παράλληλα προσφέρει την δυνατότητα σύνδεσης μέσω cloud.

Τέλος, οι επισκέπτες του περιπτέρου της Sunlight Group θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο-ορόσημο της εταιρείας: τη δημιουργία πιλοτικής γραμμής για την παραγωγή στοιχείων LFP (λιθίου-φωσφορικού σιδήρου) στο βιομηχανικό συγκρότημα της εταιρείας στην Ξάνθη. Το έργο εντάσσεται στα «Σημαντικά Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος» (ΙΡCEI) και χρηματοδοτείται με ευρωπαϊκά και ίδια κεφάλαια. Η πιλοτική γραμμή υλοποιείται ήδη και αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό το σημαντικό έργο ύψους 130 εκατ. ευρώ αποτελεί το πρώτο βήμα για τον στρατηγικό στόχο της Sunlight Group, να δημιουργήσει σε ευρωπαϊκό έδαφος το πρώτο πραγματικό Gigafactory παραγωγής στοιχείων λιθίου LFP αποκλειστικά για χρήση σε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και εφαρμογές βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης. Πρόκειται για εξέλιξη που θα επιταχύνει και θα ολοκληρώσει το πλάνο της εταιρείας για πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής της, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενεργειακή μετάβαση.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση The smarter E Europe, ο Gianpaolo Giuliani, Εκτελεστικός Διευθυντής Συστημάτων Αποθήκευσης Ενέργειας της Sunlight Group, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε ξανά στη διεθνή έκθεση ees Europe, όπου θα παρουσιάσουμε το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο καινοτόμων προϊόντων για λύσεις αποθήκευσης ενέργειας που προσφέρει η Sunlight Group. Η καινοτομία βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας – τεχνικά, εμπορικά και περιβαλλοντικά. Και επιδιώκουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς όπου δραστηριοποιούμαστε, εφαρμόζοντας στα προϊόντα μας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες. Η διευρυμένη γκάμα των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας που διαθέτουμε καλύπτουν εφαρμογές δικτύου μεγάλης κλίμακας, εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές, καθώς και οικιακές εφαρμογές, και έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις ολόκληρου του οικοσυστήματος – από τον πελάτη, στον τελικό χρήστη έως και το σύνολο της κοινωνίας. Βασιζόμαστε στην εκτεταμένη μας εμπειρία στην κατασκευή μπαταριών, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία σε λογισμικά και ηλεκτρονικά συστήματα που προσφέρει η επιστημονική μας ομάδα στα κέντρα αριστείας της Sunlight, ώστε να προσφέρουμε προϊόντα αδιαπραγμάτευτης ποιότητας. Η ποιότητα, η ασφάλεια, η αποδοτικότητα και η αξιοπιστία είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν καταστήσει τη Sunlight Group ηγέτη στον κλάδο τα τελευταία 30 χρόνια. Και συνεχίζουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτά τα χαρακτηριστικά και να αναπτυσσόμαστε δυναμικά με στρατηγικές επενδύσεις που εδραιώνουν την ηγετική μας θέση και ωφελούν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης