Ενέργεια

OPEC+: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τη Σ. Αραβία κατά 1 εκατ. βαρέλια για τον Ιούλιο

OPEC+: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τη Σ. Αραβία κατά 1 εκατ. βαρέλια για τον Ιούλιο
Οι αντιδράσεις των αφρικανικών κρατών και ο στόχος της διατήρησης της τιμής σε υψηλά επίπεδα
Η Σαουδική Αραβία πέτυχε και νέες εθελοντικές περικοπές 1 εκατ βαρέλια την ημέρα στην παραγωγή πετρελαίου ως μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας του OPEC+ για τον περιορισμό της παραγωγής, ανέφεραν πηγές στο Reuters, εν όψει της ραγδαίας μείωσης των τιμών και της διαφαινόμενης αύξησης της προσφοράς, την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023.

Την ίδια ώρα, συνδέονται με το ζήτημα και ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις καθώς η Δύση πιέσει για αύξηση της προσφοράς με στόχο τη μείωση των εσόδων της Ρωσίας από τις εξαγωγές ενεργειακών αγαθών αλλά και να αντιμετωπίσει το ενεργειακό κόστος που εντείνει τις πληθωριστικές πιέσεις και αυξάνει το κόστος διαβίωσης.
H συμφωνία προωβλέπει την παράταση των περικοπών της παραγωγής έως το 2024.
Ο νέος στόχος όσον αφορά την παραγωγή είναι τα 40,46 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.
Βάσει των υπολογισμών του πρακτορείου Reuters ο στόχος αυτός είναι μειωμένες κατά 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα σε σχέση με τον προηγούμενο.

Η Ρωσία θα παρατείνει την εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως έως το τέλος Δεκεμβρίου 2024, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Alexander Novak.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης