Τελευταία Νέα

Η Ιαπωνία θα επενδύσει 107 δισ. δολάρια σε προμήθεια υδρογόνου σε 15 χρόνια

Η Ιαπωνία θα επενδύσει 107 δισ. δολάρια σε προμήθεια υδρογόνου σε 15 χρόνια
Η Ιαπωνία σχεδιάζει να επενδύσει 15 τρισεκατομμύρια γιεν (107,5 δισεκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα 15 χρόνια για να προμηθεύσει τη χώρα με υδρογόνο, δήλωσε η κυβέρνηση την Τρίτη 6/6, καθώς επιταχύνει τις προσπάθειες χρήσης του φυσικού αερίου για να στραφεί σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Σε όλο τον κόσμο, χώρες ανταγωνίζονται για την ανάπτυξη του υδρογόνου ως μέσου μείωσης των εκπομπών σε ορισμένες από τις πιο δύσκολες βιομηχανίες για απανθρακοποίηση, όπως η παραγωγή χάλυβα και η χημική κατασκευή, και λόγω της πιθανής χρησιμότητάς του στον καθαρισμό του ενεργειακού τομέα.

Η Ιαπωνία, η οποία δημοσίευσε για πρώτη φορά τη Βασική Στρατηγική για το Υδρογόνο το 2017, ανακοίνωσε την Τρίτη έναν αναθεωρημένο στόχο για την αύξηση της προσφοράς υδρογόνου σε 12 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2040.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε η παροχή υδρογόνου στην Ιαπωνία να φτάσει τους 3 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2030 από 2 εκατομμύρια τόνους τώρα.
Μέχρι το 2050, η Ιαπωνία στοχεύει σε περίπου 20 εκατομμύρια τόνους όταν αναμένει ότι η παγκόσμια αγορά υδρογόνου θα παράγει 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα.

Από τα 15 τρισεκατομμύρια γιεν, η κυβέρνηση σχεδιάζει να παράσχει 6-8 τρισεκατομμύρια γιεν και το υπόλοιπο να προέλθει από τον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε το υπουργείο Βιομηχανίας.
Το σχέδιο στοχεύει επίσης να βοηθήσει τις ιαπωνικές εταιρείες να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην παροχή των ηλεκτρόλυσης που απαιτούνται για την παραγωγή υδρογόνου από το νερό.
Θέτει στόχο για τις συνδεδεμένες με την Ιαπωνία εταιρείες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό να έχουν συνολικά 15 γιγαβάτ δυναμικότητας ηλεκτρολύτη μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας από λιγότερο από 1 GW τώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης