Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Fortum - Westinghouse συμπράττουν σε πυρηνική σε Φινλανδία και Σουηδία

Fortum - Westinghouse συμπράττουν σε πυρηνική σε Φινλανδία και Σουηδία
Η Fortum της Φινλανδίας εξερευνά τη σκανδιναβική πυρηνική ενέργεια με την συνεργασία της Westinghouse, αναφέρει το Reuters
Η Φινλανδική Fortum θα συνεργαστεί με τη Westinghouse Electric για να αναπτύξουν νέες μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στη Φινλανδία και τη Σουηδία, ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε κοινή δήλωση την Τετάρτη 7/6, σύμφωνα με το Reuters.

«Οποιεσδήποτε πιθανές επενδυτικές αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο στάδιο», δήλωσε η Fortum.
Μετά τη φετινή έναρξη λειτουργίας του αντιδραστήρα Olkiluoto 3 που καθυστερούσε πολύ, η πυρηνική ενέργεια αντιπροσωπεύει τώρα περίπου το 40% της παραγωγής ηλεκτρικής εν έργειας της Φινλανδίας.
Η Westinghouse είπε ότι αυτή τη στιγμή αναπτύσσει έναν μικρό αρθρωτό αντιδραστήρα (SMR) που εκτιμά ότι θα είναι διαθέσιμος από το 2033 και μετά.

Η Fortum ξεκίνησε πέρυσι μια διετή πυρηνική μελέτη για SMR καθώς και για συμβατικούς μεγάλους αντιδραστήρες στις δύο χώρες, και συνεργάζεται επίσης με τη γαλλική EDF, τη Swedish Karnfull Next και τη Φινλανδική Helen.
Η Fortum τον Μάρτιο ανακοίνωσε ότι διερευνά ευκαιρίες από κοινού με τη βρετανική Rolls-Royce για την ανάπτυξη μικρών αρθρωτών πυρηνικών αντιδραστήρων (SMR) στη Φινλανδία και στη Σουηδία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης