Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η TotalEnergies υπέγραψε PPA 1GW για την παραγωγή αιολικού πάρκου στο Καζακστάν

Η TotalEnergies υπέγραψε PPA 1GW για την παραγωγή αιολικού πάρκου στο Καζακστάν
Το έργο αντιπροσωπεύει μια επένδυση περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους

Ένα νέο διμερές συμβόλαιο αγοροπωλησίας «πράσινης» ενέργειας υπέγραψε η TotalEnergies για το αιολικό πάρκο Mirny ισχύος 1000 MW στο Καζακστάν, όπως γράφει η Energy Global. 
Το έργο βρίσκεται στην περιοχή Zhambyl και αφορά σε project εγκατεστημένης ισχύος 1 GW με ενσωματωμένο σύστημα αποθήκευσης ισχύος 600 MWh για την απρόσκοπτη προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, η εν λόγω PPA αποτελεί την πρώτη που υπογράφεται στη χώρα για την ανάπτυξη ενός αιολικού πάρκου τέτοιου μεγέθους και αντιπροσωπεύει μια επένδυση περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Ειδικότερα, η αιολική ενέργεια που θα παράγεται από τον αιολικό σταθμό θα πωλείται εξ’ ολοκλήρου στο Κέντρο Οικονομικού Διακανονισμού ΑΠΕ, μια δημόσια οντότητα που ελέγχεται από την κυβέρνηση της χώρας και αφορά το εθνικό δίκτυο.

Μετά το Ιράκ, είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα της ικανότητας της TotalEnergies να αξιοποιεί τη θέση της ως κύριος εταίρος στον τομέα για να επιταχύνει την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις χώρες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αυτή η συμφωνία υπογράφηκε στην Αστάνα μεταξύ της Total Eren, θυγατρικής της TotalEnergies, και της FSC, παρουσία του Patrick Pouyanné, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της TotalEnergies, και του Υπουργού Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων της Δημοκρατίας του Καζακστάν, Almasadam Satkaliyev.

Η TotalEnergies θα αναπτύξει το έργο Mirny σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Περιουσίας Samruk-Kazyna και την Εθνική Εταιρεία KazMunayGas, η οποία θα κατέχει η καθεμία μερίδιο 20% στο έργο.
«Αυτό το έργο θα συμβάλει στη μετάβαση του Καζακστάν στην πράσινη ενέργεια και θα είναι μια σημαντική ανακάλυψη στην ενίσχυση της επενδυτικής συνεργασίας Γαλλίας-Καζάκ», δήλωσε ο Satkaliyev.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης