Η Ιταλία πρέπει να προσθέσει 190 GW ΑΠΕ έως το 2035 για να εκπληρώσει τη δέσμευση της G7

Η Ιταλία πρέπει να προσθέσει 190 GW ΑΠΕ έως το 2035 για να εκπληρώσει τη δέσμευση της G7

Τι αναφέρει μελέτη που παρουσιάσθηκε στη Ρώμη

 

Η Ιταλία πρέπει να προσθέσει 190 γιγαβάτ (GW) δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2035, εάν θέλει να εκπληρώσει τη δέσμευση της G7 να φτάσει σε ένα σχεδόν μηδενικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας την επόμενη δεκαετία, ανέφερε η ομάδα προβληματισμού για την κλιματική αλλαγή ECCO και η εταιρεία συμβούλων Artelys.

Η μελέτη που παρουσιάστηκε στη Ρώμη τη Δευτέρα υπογραμμίζει την πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα για την αναμόρφωση του ενεργειακού της τομέα για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Το ιταλικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ορυκτές πηγές, καθώς περισσότερο από το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα παράγεται από την καύση φυσικού αερίου, πετρελαίου ή άνθρακα.

Η ECCO και η Artelys υπολόγισαν ότι μέχρι το 2035, η Ιταλία θα πρέπει να έχει συνολικά περίπου 250 GW δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να επιτύχει έναν τομέα ηλεκτρικής ενέργειας με συντριπτική πλειοψηφία απελευθερωμένο από τον άνθρακα.

«Η επίτευξη αυτών των επιπέδων ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών απαιτεί ο ρυθμός εγκατάστασης ηλιακής και αιολικής δυναμικότητας να πολλαπλασιαστεί επί επτά έως το 2030 και κατά περισσότερο από οκτώ έως το 2035», ανέφεραν οι δύο οργανισμοί.

Οι τρέχοντες ρυθμοί εγκατάστασης ανέρχονται σε 1,7 GW ετησίως για την ηλιακή φωτοβολταϊκή ισχύ και 0,4 GW ετησίως για την αιολική ισχύ.

Στο πλαίσιο αυτής της μεταβατικής οδού, η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από την καύση φυσικού αερίου θα είναι σχεδόν μηδενική έως το 2035 με θερμοηλεκτρικές μονάδες να μετατρέπονται σε υδρογόνο και βιοαέριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης