Ενέργεια

Putin: Οι μειώσεις της παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ δεν είναι πολιτικές

Putin: Οι μειώσεις της παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ δεν είναι πολιτικές

Η Ρωσία παρέχει διαφορετικές εκπτώσεις στο πετρέλαιο της σε διάφορες αγορές δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε την Παρασκευή ότι οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου «αποπολιτικοποιήθηκαν» και δεν σχετίζονται με την Ουκρανία.

Aπό όταν ξεκίνησε η Ρωσία τον πόλεμο στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, οι δυτικές χώρες κατηγόρησαν τον ΟΠΕΚ ότι χειραγωγεί τις τιμές του πετρελαίου και υπονομεύει την παγκόσμια οικονομία μέσω του υψηλού ενεργειακού κόστους. Η Δύση έχει επίσης κατηγορήσει τον ΟΠΕΚ ότι συμπαρατάσσεται με τη Ρωσία.

«Πρέπει να σας πω ότι όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής είναι, πάνω απ' όλα, αποπολιτικοποιημένης φύσης», είπε ο Putin σε σχόλια στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

«Αυτό δεν σχετίζεται ούτε με τις ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας, ούτε με κάποιες άλλες εκτιμήσεις», είπε ο Putin , προσθέτοντας ότι το τρέχον περιβάλλον τιμολόγησης του πετρελαίου είναι κατάλληλο για τη Ρωσία.

Ο ΟΠΕΚ + έχει πραγματοποιήσει περικοπές 3,66 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd), που αντιστοιχούν στο 3,6% της παγκόσμιας ζήτησης, συμπεριλαμβανομένων 2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα που συμφωνήθηκαν πέρυσι και εθελοντικές περικοπές 1,66 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως που συμφωνήθηκαν τον Απρίλιο.

Ο Putin είπε επίσης ότι η Ρωσία παρέχει διαφορετικές εκπτώσεις στο πετρέλαιο της σε διάφορες αγορές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι οι αλλαγές του Κρεμλίνου στον τρόπο με τον οποίο φορολογεί τις πωλήσεις πετρελαίου επιβλήθηκαν λόγω των κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία λόγω της Ουκρανίας και θα πλήξουν την παραγωγική της ικανότητα με την πάροδο του χρόνου.

Είπε ότι οι παραδοσιακές ρωσικές αγορές πωλήσεων αντικαθίστανται από άλλες αγορές, καθώς η Μόσχα απομακρύνει το εμπόριο πετρελαίου και φυσικού αερίου από την Ευρώπη.
«Δεν βλέπουμε μια καταστροφή εκεί», είπε ο Putin.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης