Ενέργεια

Κίνα: Αυξημένες οι εισαγωγές LNG και τον Μάιο - Άνοδος 31,5% σε σύγκριση με το 2022

Κίνα: Αυξημένες οι εισαγωγές LNG και τον Μάιο - Άνοδος 31,5% σε σύγκριση με το 2022
Η Ιαπωνία ήταν ο κορυφαίος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο το 2022, ξεπερνώντας την Κίνα

Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Κίνας αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία των τελωνείων, που αναμεταδίδει το lngprime.

Ειδικότερα, η χώρα έλαβε περίπου 6,41 εκατομμύρια τόνους τον Μάιο, σημειώνοντας αύξηση 31,5% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Η Κίνα εισήγαγε 27,54 εκατομμύρια τόνους LNG κατά τη διάρκεια Ιανουαρίου-Μαΐου, αυξημένα κατά 4,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, δείχνουν τα στοιχεία. Τον Απρίλιο, οι εισαγωγές LNG της Κίνας αυξήθηκαν 10,3% από έτος σε έτος σε 4,77 εκατομμύρια τόνους, ενώ τον Μάρτιο η Κίνα έλαβε 5,36 εκατομμύρια τόνους LNG, αυξημένες κατά 16,9% σε σύγκριση με πέρυσι.

Οι εισαγωγές LNG τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 8,2% σε 5,21 εκατ. τόνους, ενώ οι εισαγωγές LNG Ιανουαρίου μειώθηκαν κατά 24,2% σε 5,91 εκατ. τόνους.

Οι εισαγωγές μέσω αγωγών

Συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου από αγωγούς, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,3% από έτος σε έτος σε 46,29 εκατομμύρια τόνους τον Ιανουάριο-Μάιο. Η Ιαπωνία ήταν ο κορυφαίος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο το 2022, ξεπερνώντας την Κίνα, αλλά και οι δύο χώρες κατέλαβαν λιγότερους όγκους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η Κίνα έλαβε περίπου 63,44 εκατομμύρια τόνους LNG πέρυσι, σημειώνοντας πτώση 19,5% σε ετήσια βάση, καθώς τα lockdown για τον Covid-19 και οι υψηλές τιμές περιόρισαν τη ζήτηση για LNG στην Κίνα. Ωστόσο, η Κίνα άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα που σχετίζονται με τον Covid τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους και οι τιμές spot μειώθηκαν σημαντικά φέτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης