Ενέργεια

Montel - ΒΝΑ: Σε κίνδυνο ο χειμερινός εφοδιασμός με φυσικό αέριο, η Γερμανία πρέπει να προετοιμάζεται

Montel - ΒΝΑ: Σε κίνδυνο ο χειμερινός εφοδιασμός με φυσικό αέριο, η Γερμανία πρέπει να προετοιμάζεται
Παρά την τρέχουσα ήρεμη κατάσταση στις ενεργειακές αγορές, δεν πρέπει να παραβλέπουμε τους κινδύνους που εξακολουθούν να υπάρχουν για την προμήθεια φυσικού αερίου
Η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης δεν έχει τελειώσει ακόμη, προειδοποίησε τη Δευτέρα 19/6 το συμβούλιο της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής ενέργειας BNA, καθώς ζήτησε από τη ρυθμιστική αρχή να ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τη διαχείριση της προσφοράς για αυτόν τον χειμώνα.

«Παρά την τρέχουσα ήρεμη κατάσταση στις ενεργειακές αγορές, δεν πρέπει να παραβλέπουμε τους κινδύνους που εξακολουθούν να υπάρχουν στην προμήθεια φυσικού αερίου», δήλωσε η αναπληρώτρια πρόεδρος του συμβουλευτικού συμβουλίου, Ingrid Nestle.

Το συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από 16 μέλη το καθένα από τη γερμανική άνω και κάτω βουλή, συμβουλεύει την BNA για την προετοιμασία εκθέσεων που σχετίζονται με την ενέργεια και δικαιούται να ζητήσει πληροφορίες από την αρχή για σημαντικά ζητήματα για το κοινό.

Παρόλο που η Γερμανία απέφυγε την πίεση της παροχής φυσικού αερίου τον περασμένο χειμώνα, είναι ζωτικής σημασίας να ξεκινήσει για αυτόν τον χειμώνα για να αποφευχθεί η έλλειψη φυσικού αερίου, όπως είπε το συμβούλιο.

Προτρέπεται η εξοικονόμηση ενέργειας

Ζήτησε από την BNA να αναπτύξει μοντέλα προσφοράς και ζήτησης για την προμήθεια φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα έως τις 25 Σεπτεμβρίου -οπότε θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου- και να δημοσιεύσει συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας και να δημιουργήσει μια πλατφόρμα ψηφιακών πληροφοριών για βοηθήσει τα ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας στη διαχείριση κρίσεων, όπως επίσης ανέφερε.

Πέρυσι, οι τιμές του φυσικού αερίου εκτοξεύτηκαν σε επίπεδα πάνω από 300 ευρώ/MWh αφού η Ρωσία σταμάτησε να παραδίδει φυσικό αέριο απευθείας στη Γερμανία, αν και οι τιμές έπεσαν από εκεί σε επίπεδα περίπου 30 ευρώ/MWh μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες.

Ωστόσο, η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα κοντά στα 50 ευρώ/MWh, που προκλήθηκε από διακοπές στη νορβηγική υποδομή, σήκωσε «κόκκινες σημαίες» ότι ο κίνδυνος ελλείψεων εφοδιασμού παρέμεινε, ανέφερε η Montel την περασμένη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης