Ενέργεια

Amprion: Το 2024 τα σχέδια για την διασύνδεση Βορρά-Νότου στη Γερμανία

Amprion: Το 2024 τα σχέδια για την διασύνδεση Βορρά-Νότου στη Γερμανία

Το Rhein-Main-Link θα διανύει πάνω από 500 km και θα έχει χωρητικότητα ισοδύναμη με την κατανάλωση οκτώ εκατομμυρίων ανθρώπων

 

Η γερμανική εταιρεία δικτύων Amprion σχεδιάζει να ολοκληρώσει το στάδιο σχεδιασμού για τη γραμμή ηλεκτρικής ενέργειας βορρά-νότου Rhein-Main-Link ισχύος 8 γιγαβάτ (GW) έως τα τέλη Ιουνίου του επόμενου έτους, με σκοπό να κατασκευάσει τα 2 GW μέχρι το 2033 σύμφωνα με το Montel.

Το έργο στοχεύει να συνδέσει τις ανεμογεννήτριες της Βόρειας Θάλασσας, όπου οι υψηλές ταχύτητες ανέμου επιτρέπουν σχεδόν σταθερή παραγωγή ενέργειας και αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας από κέντρα δεδομένων, μεταφορών και συμπλέγματα θέρμανσης στην περιοχή Rhein-Main της Γερμανίας.

Το Rhein-Main-Link, το οποίο θα διανύει πάνω από 500 km και θα έχει χωρητικότητα ισοδύναμη με την κατανάλωση οκτώ εκατομμυρίων ανθρώπων, θα είναι ένα ακόμη βήμα στη στρατηγική της Γερμανίας για παροχή ενέργειας χωρίς άνθρακα στις νότιες βιομηχανικές περιοχές που επιλέγουν να μην χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα.

«Θα φέρει έως και 8 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας απευθείας στην πολιτεία της Έσσης και θα ενισχύσει την τοπική οικονομία εκεί», ανακοίνωσε την Τετάρτη η Amprion, η οποία ανήκει κατά 25% στην RWE.

Ζήτηση

Η ετήσια ζήτηση ενέργειας της Έσσης αναμένεται να αυξηθεί κατά 150% στις 85 τεραβατώρες (TWh) έως το 2037 από 34 TWh που είναι τώρα.

«Για την ταχύτητα, θα επωφεληθούμε από μια νέα προνομιακή διαδικασία κατανομής χώρου που προσφέρεται από την (ρυθμιστική αρχή ενέργειας) Bundesnetzagentur», πρόσθεσε η Amprion σε ανακοίνωση.

Αυτή η νέα διαδικασία εντάσσεται στο πλαίσιο νέων νόμων που θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης για την επιτάχυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίες σύμφωνα με την Amprion είχαν ήδη εξοικονομήσει δύο χρόνια.

Η υπεράκτια αιολική ισχύς της Γερμανίας είναι επί του παρόντος 8,1 GW, αλλά αναμένεται να αυξηθεί στα 30 GW έως το 2030 και στα 70 GW έως το 2045.

Η ρυθμιστική αρχή πρόκειται να θέσει σε δημόσια διαβούλευση προγραμματισμένους χώρους για τα υπόλοιπα τμήματα της υπόγειας καλωδιακής διαδρομής, η οποία θα συσσωρευτεί με άλλες αναγνωρισμένες γραμμές τροφοδοσίας και διανομής, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, είπε ο Amprion.

Η Amprion λειτουργεί 11.000 km (6.835 μίλια) δικτύων μεταφοράς υψηλής τάσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης