Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Investing: Στόχος τα 3 δολ / MMbtu για τις τιμές του φυσικού αερίου

Investing: Στόχος τα 3 δολ / MMbtu για τις τιμές του φυσικού αερίου
Οι πωλήσεις ήταν εμφανείς στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, παρά το άνοιγμα της διαφοράς αυτή την εβδομάδα.
Η συμπεριφορά των traders φυσικού αερίου, που αγνοούσαν διαρκώς τις ανακοινώσεις για τον καιρό, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, είχε ως αποτέλεσμα να διατηρηθεί η τάση των τιμών υπέρ μιας αγοράς «ταύρων», σύμφωνα με τον αναλυτή Satendra Singh του invesrting.com.

Παρά την αυξανόμενη bear στρατηγική, η εντυπωσιακή ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται στις νότιες ερήμους των ΗΠΑ, το Τέξας, την Οκλαχόμα και τη Νοτιοδυτική έρημο και είναι πιθανό να διατηρήσει τη ζήτηση ψηλά, καθώς τα πρόσφατα δεδομένα καιρού διατηρούν γενικό καυτό μοτίβο ΗΠΑ για τις επόμενες 15 ημέρες.

Οι πωλήσεις ήταν εμφανείς στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, παρά το άνοιγμα της διαφοράς αυτή την εβδομάδα.
Οι επενδυτές είναι πιθανό να συνεχίσουν να πιέζουν ανοδικά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να περάσουν τη σημαντική αντίσταση στα 3 δολάρια πριν από το κλείσιμο αυτής της εβδομάδας.

Σήμερα στις 15.50 κινείται με μικρή πτώση στα 2,622 δολ/mmbtu -1,7%.

Δεν θα είναι έκπληξη αν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης συνεχίσουν να αυξάνονται με ένα γενικό μοτίβο ζεστού καιρού στις ΗΠΑ και να διατηρούνται πάνω από τα 3,4 δολάρια κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας - μια ανάκαμψη σε σχήμα U πριν από το κλείσιμο αυτής της εβδομάδας θα δώσει την πρώτη επιβεβαίωση.

Παράλληλα ενόψει της 4ης Ιουλίου η ζήτηση για φυσικό αέριο κορυφώνεται.
Επίσης ο περιορισμός των παραγωγών στο προηγούμενο διάστημα έπαιξε τον ρόλο του.


01_12.PNG
Στο διάγραμμα απεικόνισης 4 ωρών, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διατηρούνται πολύ πάνω από το 200 DMA, αφού βρήκαν ένα ξεπέρασμα πάνω από αυτή τη σημαντική υποστήριξη στις 15 Ιουνίου 2023 και διατήρησαν ένα ανοδικό κανάλι παρά την αυξανόμενη πίεση πωλήσεων.

Μια ανάκαμψη σε σχήμα U είναι δυνατή σύντομα καθώς οι σχηματισμοί που παρατηρήθηκαν από το πρωί συνεχίζουν να δημιουργούν νέες αγορές καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έχουν βρει σημαντική υποστήριξη στα 2,648 δολάρια.

Επιπλέον, μια βιώσιμη κίνηση πάνω από την άμεση αντίσταση στα 2,767 δολάρια θα διατηρήσει την τάση υπέρ της αγοράς «ταύρων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης