Ενέργεια

ΥΠΕΝ: Στο 1,5 λεπτό/KWh η επιδότηση για τον επόμενο μήνα – Στα 14 λεπτά/KWh οι τιμές

ΥΠΕΝ: Στο 1,5 λεπτό/KWh η επιδότηση για τον επόμενο μήνα – Στα 14 λεπτά/KWh οι τιμές
Σχετικές ανακοινώσεις πραγματοποίησε το ΥΠΕΝ

Στο 1,5 λεπτό/KWh αναμένεται να είναι η επιδότηση για τον μήνα που ακολουθεί, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει το ΥΠΕΝ και κατά συνέπεια οι τιμές όσον αφορά το βασικό τιμολόγιο της ΔΕΗ θα πέσουν από 15,5 λεπτά/KWh σε 14 λεπτά/KWh για κατανάλωση μέχρι 500 KWh το μήνα. Αντίστοιχα, από 16,7 λεπτά/KWh που ήταν για τις μεγαλύτερες καταναλώσεις, θα υποχωρήσει στα 15,2 λεπτά/KWh.

Αναλυτικά:

Ενισχύσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος  για ευάλωτα νοικοκυριά και αγρότες τον Ιούλιο


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει, σήμερα, Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023, τα μέτρα στήριξης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στον Ιούλιο, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, η ενίσχυση θα είναι 15 €/MWh. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η ενίσχυση ανέρχεται στα 50 €/MWh και απορροφά το σύνολο του αυξημένου κόστους.

Επιπλέον, για τους αγρότες η ενίσχυση ανέρχεται στα 15€/MWh.

Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες τον Ιούλιο διαμορφώνεται στα 24 εκατ. ευρώ.


Τέλος των μέτρων τον Σεπτέμβριο

Όπως έχει αναφέρει ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης τα μέτρα αυτά βαίνουν προς κατάργηση τον Σεπτέμβριο. Άλλωστε, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο νέος υπουργός κατά την τελετή παραλαβής του υπουργείου, η άρση των έκτακτων μέτρων είναι μια εξέλιξη που προσδοκά το σύνολο της αγοράς τόσο στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αφού θα σημάνει και την κατάργηση του πλαφόν στα έσοδα των ηλεκτροπαραγωγών, όσο και στην λιανική αγορά προμήθειας ρεύματος όπου θα σημάνει τη διαμόρφωση νέων τιμολογίων ρεύματος χωρίς τους καταναγκασμούς του προηγούμενου διαστήματος, όταν οι προμηθευτές ήταν αναγκασμένοι να ανακοινώνουν την τιμολογιακή τους πολιτική κάθε μήνα προβλέποντας την εξέλιξη των τιμών του φυσικού αερίου και άρα της χονδρεμπορικής αγοράς ρεύματος τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε ΕΔΩ για τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούνιο


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης