H Ocean Winds εισέρχεται δυναμικά στα Υπεράκτια Αιολικά στην Αυστραλία

H Ocean Winds εισέρχεται δυναμικά στα Υπεράκτια Αιολικά στην Αυστραλία
Η Ocean Winds είναι πεπεισμένη ότι το σχέδιο που προσφέρουμε θα προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στην περιοχή
Η Ocean Winds, μια κοινοπραξία μεταξύ της κύριας εταιρείας κοινής ωφελείας της Πορτογαλίας EDP και της γαλλικής εταιρείας Engie, δήλωσε την Τρίτη 4/7, ότι έχει υποβάλει αιτήσεις στην αυστραλιανή κυβέρνηση για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων στα ανοικτά των ακτών της Βικτώριας, 20 MW»αναφέρει το Reuters.

Η εταιρία, η οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό της Βικτώριας μέσω της μειοδότου εταιρείας της High Sea Wind, υπέβαλε αιτήσεις για τρία αιολικά έργα που θα αποδίδουν συνολικά περίπου 4 γιγαβάτ (GW) υπεράκτιας αιολικής ισχύος, στην περιοχή Gippsland της πολιτείας της Βικτώριας, που έχει οριστεί ως η πρώτη υπεράκτια ζώνη αιολικής ενέργειας της Αυστραλίας..

«Η Ocean Winds είναι πεπεισμένη ότι το σχέδιο που προσφέρουμε όχι μόνο θα εξασφαλίσει τα πρώτα υπεράκτια αιολικά πάρκα στην Αυστραλία, αλλά θα προσφέρει επίσης σημαντικά οικονομικά οφέλη στην περιοχή», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Bautista Rodriguez.

Ο Rafael Munilla, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Ocean Winds, αναφέρθηκε από την Australian Financial Review ότι είπε ότι η JV θα προτείνει τρία έργα συνολικής ισχύος περίπου 4 GW, με σχέδια για την ανάπτυξη μηχανών 20 MW σύμφωνα με το Recharge.

«Θα έλεγα ότι η Αυστραλία κλείνει υπέρ μας», είπε ο Munilla, ο οποίος ανέφερε στο AFR ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τοπικούς εταίρους για τα έργα.

Η Ocean Winds, η οποία ιδρύθηκε τον Μάιο του 2019, είναι το εκτελεστικό επενδυτικό όχημα για την EDP, μέσω της θυγατρικής της EDP Renovaveis και της Engie για την εξασφάλιση ευκαιριών θαλάσσιας αιολικής ενέργειας παγκοσμίως.

Βρίσκεται τώρα σε καλό δρόμο για να φτάσει τα 5 GW έως 7 GW έργων σε λειτουργία ή κατασκευή έως το 2025.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης