Expansion: Συμφωνία μεταξύ Iberdrola και Masdar για offshore αιολικό 476 MW στη Βαλτική

tags :
Expansion: Συμφωνία μεταξύ Iberdrola και Masdar για offshore αιολικό 476 MW στη Βαλτική
Το Baltic Eagle αποτιμάται σε περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ

Η ισπανική εταιρεία κοινής ωφελείας Iberdrola υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία με την Masdar του Άμπου Ντάμπι για την ανάπτυξη ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου 476 MW στη Βαλτική Θάλασσα.

Το αιολικό πάρκο Baltic Eagle που κατασκευάζεται στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής της Γερμανίας θα διαθέτει 50 ανεμογεννήτριες και αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Iberdrola να πουλήσει προηγμένα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να συγκεντρώσει μετρητά για να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό της σχέδιο ύψους 47 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Masdar, μια εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ανήκει στο κρατικό επενδυτικό ταμείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mubadala, θα μπορούσε να αγοράσει μερίδιο έως και 49% στο έργο, ανέφερε η Expansion. Το Baltic Eagle αποτιμάται σε περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η εφημερίδα είχε αναφέρει προηγουμένως ότι οι κορυφαίοι υποψήφιοι για το μερίδιο ήταν η Masdar, το ελβετικό ταμείο EIP και ο πράσινος επενδυτικός βραχίονας της Αυστραλίας Macquarie. Αυτή θα είναι η τρίτη συμφωνία φέτος μεταξύ της Iberdrola και ενός μεγάλου κρατικού επενδυτικού ταμείου, αφού προηγουμένως είχε συμφωνήσει συμφωνίες με τη νορβηγική Norges Bank Investment Management (NBIM) και την GIC της Σιγκαπούρης.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης