Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μonti (Edison): Το έργο του αγωγού EastMed εξακολουθεί να είναι βιώσιμο

Μonti (Edison): Το έργο του αγωγού EastMed εξακολουθεί να είναι βιώσιμο
«Μια σύνδεση μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου μπορεί να είναι το πρώτο μέρος του αγωγού EastMed που προωθούμε» είπε μεταξύ άλλων

Ένα έργο για την κατασκευή ενός αγωγού 2.000 χιλιομέτρων για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη είναι ακόμη ζωντανό, δήλωσε σήμερα (7/7) ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού ενεργειακού ομίλου Edison.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Edison, Nicola Monti, δήλωσε ότι ο όμιλος, ο οποίος είναι ένας από τους φορείς προώθησης του αγωγού, συζητούσε ενεργά με την Κύπρο και το Ισραήλ για το έργο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου είπε στο Reuters ότι η χώρα προτείνει έναν μικρότερο αγωγό για να φέρει αέριο από τα κοιτάσματα του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο στο νησί, όπου το αέριο θα μπορούσε να υγροποιηθεί μερικώς για να μεταφερθεί στις ευρωπαϊκές αγορές. Η συντομότερη σύνδεση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως εναλλακτική λύση στον πιο φιλόδοξο αγωγό EastMed.

«Μια σύνδεση μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου μπορεί να είναι το πρώτο μέρος του αγωγού EastMed που προωθούμε. Επειδή από την Κύπρο θα μπορούσαμε στη συνέχεια να συνδεθούμε με την Κρήτη και την Ελλάδα» είπε ο Monti μιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο συνάντησης της ενεργειακής βιομηχανίας Confindustria Energia.

Τέλος, πιστεύει ότι το συνολικό κόστος κατασκευής του αγωγού EastMed θα είναι χαμηλότερο από την επένδυση που απαιτείται για την κατασκευή μιας συντομότερης σύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου, ενός εργοστασίου υγροποίησης και τα έξοδα αποστολής του φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης