Ενέργεια

Υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας - Σε χαμηλά επίπεδα η ζήτηση

Υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας - Σε χαμηλά επίπεδα η ζήτηση

Οι τιμές του βρετανικού φυσικού αερίου εν μέσω συνεχιζόμενων υψηλών αποθεμάτων

 

Οι ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας spot μειώθηκαν την Πέμπτη εν μέσω ισχυρότερης ηλιακής παραγωγής και χαμηλότερης ζήτησης. Η γερμανική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας για την επόμενη μέρα μειώθηκε κατά περίπου 4% για να λήξει στα 102,97 EUR/MWh, ενώ το παρόμοιο γαλλικό συμβόλαιο μειώθηκε κατά περίπου 9% για να διαμορφωθεί στα 93,24 EUR/MWh λόγω της αυξημένης διαθεσιμότητας πυρηνικών.

Οι μελλοντικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας παρουσίασαν ανοδική τάση χθες, παρακολουθώντας τις ανοδικές τιμές του άνθρακα. Η γερμανική ισχύς Cal'24 έληξε μάλλον σταθερή στα 141,14 EUR/MWh. Αντίθετα, το αντίστοιχο συμβόλαιο στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 1,8% στα 172,42 EUR/MWh.

Τιμές.JPG


Οι βραχυπρόθεσμες τιμές του φυσικού αερίου στη Βρετανία υποχώρησαν την Πέμπτη λόγω των υψηλών επιπέδων παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας και της προσφοράς LNG. Επιπλέον, η ζήτηση φυσικού αερίου προβλέπεται να είναι κάτω από τα εποχιακά πρότυπα. Έτσι, το NBP spot έχασε περισσότερο από 7% για να κλείσει στις 78,67 p/therm. Κατά μήκος της μελλοντικής καμπύλης, το συμβόλαιο παράδοσης Win2023 μειώθηκε κατά 1,2% και έληξε στις 130,40 p/therm.

Την Πέμπτη, οι ευρωπαϊκές τιμές άνθρακα παρέμειναν μάλλον σταθερές στα 85,96 ευρώ/τόνο. Η αγορά πιέστηκε από μια πτωτική αγορά φυσικού αερίου.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου έκλεισαν μάλλον σταθερά την Πέμπτη, καθώς οι συνδυασμένες περικοπές παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία αντισταθμίστηκαν μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ. Επιπλέον, οι ανησυχίες για τα οικονομικά στοιχεία από την Ευρωζώνη και την Κίνα επιβάρυναν την τιμή. Ως εκ τούτου, το αργό πετρέλαιο Brent σημείωσε πτώση 0,2% στα 76,52 δολάρια το βαρέλι. Εν τω μεταξύ, το αργό πετρέλαιο WTI έκλεισε σχεδόν αμετάβλητο στα 71,80 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης