Lhyfe: Eτοιμάζει εργοστάσιο πράσινου υδρογόνου 70 MW στη Γερμανία

Lhyfe: Eτοιμάζει εργοστάσιο πράσινου υδρογόνου 70 MW στη Γερμανία
Το έργο στο Σάαρλαντ έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την κατασκευή το 1ο εξάμηνο του 2027, σύμφωνα με το renews.biz
Η Lhyfe αποκάλυψε σχέδια για την ανάπτυξη μιας πράσινης μονάδας υδρογόνου 70 MW στο Perl, Saarland, Γερμανία, όπως αναφέρει το το renews.biz.

Η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2027 και το εργοστάσιο αναμένεται να παραδίδει έως και 30 τόνους πράσινου υδρογόνου την ημέρα στον αγωγό του δικτύου νησίδων υδρογόνου mosaHYc.

Στη μονάδα θα εγκατασταθούν τεχνολογίες ηλεκτρόλυσης με έξυπνο λογισμικό για τη βελτιστοποίηση της τροφοδοσίας ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
Οι υφιστάμενοι αγωγοί στο Völkingen (Γερμανία), το Carling (Γαλλία), το Bouzonville (Γαλλία) και το Perl (Γερμανία) εξετάζονται ως προς την καταλληλότητά τους ως αγωγοί υδρογόνου.

Υπάρχουν επίσης σχέδια για την κατασκευή νέων αγωγών από το Bouzonville προς την κατεύθυνση του Dillingen.
Η υλοποίηση του έργου εξαρτάται από τη χορήγηση αδειών λειτουργίας, οικοδομικές άδειες και αποφάσεις χρηματοοικονομικής επένδυσης

Ο δήμαρχος του Perl, Ralf Uhlenbruch, δήλωσε: «Το Saarland είναι επίσημα μέρος της περιοχής μοντέλου υδρογόνου HyExpert από τον Αύγουστο του 2020.
Η σχεδιαζόμενη μονάδα Lhyfe αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην επέκταση της περιφερειακής οικονομίας υδρογόνου.

Αυτό το έργο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του βιομηχανικού μετασχηματισμού που ξεκίνησε η ΕΕ για να προμηθεύσει εγκατεστημένες βιομηχανίες με πράσινο υδρογόνο, χωρίς εκπομπές και διασυνοριακά, και επιπλέον, θέτει τα θεμέλια για έναν νέο οικονομικό τομέα, νέες θέσεις εργασίας και περαιτέρω σημαντικές επενδύσεις στο τρίγωνο των συνόρων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης