Επικαιρότητα

Το κρίσιμο ραντεβού μεταξύ Μητσοτάκη και Ερντογάν στο Βίλνιους - Οι βασικοί στόχοι

Το κρίσιμο ραντεβού μεταξύ Μητσοτάκη και Ερντογάν στο Βίλνιους - Οι βασικοί στόχοι
Το «πράσινο» φως που άνοιξε η Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ σημαίνει αυτόματα και μια επαναπροσέγγιση των γειτόνων με τη Δύση

Κάθε συνάντηση Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν δεν περνά απαρατήρητη. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι τόνοι με τους γείτονες έχουν ανέβει κατακόρυφα.

Σήμερα νωρίς το μεσημέρι οι δυο ηγέτες θα έχουν ένα ακόμα ραντεβού το οποίο είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο. Νέα δεδομένα υπάρχουν. Ο καταστροφικός σεισμός στη γειτονική χώρα σε συνδυασμό με τον δύσκολο προεκλογικό αγώνα ανάγκασε τον Τούρκο πρόεδρο να ρίξει τους τόνους με την Ελλάδα.

Το «πράσινο» φως που άνοιξε η Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ σημαίνει αυτόματα και μια επαναπροσέγγιση των γειτόνων με τη Δύση. Από τον Φεβρουάριο και μετά οι παραβιάσεις αποτέλεσαν παρελθόν και το μόνο που έμεινε ήταν κάποια σκληρά λόγια και μια επιθετική ρητορική απλώς για να συντηρείται η κόντρα.

Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρος έχουν νέες κυβερνήσεις με μεγάλο χρονικό ορίζοντα με αρκετούς αναλυτές να θεωρούν πως υπάρχει μια μικρή έστω ελπίδα για ένα «restart».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης