Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

MaxSolar: Η εταιρεία που εξασφάλισε χρηματοδότηση 410 εκατ. ευρώ για φωτοβολταϊκά στη Γερμανία

MaxSolar: Η εταιρεία που εξασφάλισε χρηματοδότηση 410 εκατ. ευρώ για φωτοβολταϊκά στη Γερμανία
Τα εν λόγω κεφάλαια θα επιτρέψουν στην εταιρεία να εγκαταστήσει 2 GW ηλιακών έργων από τον τρέχοντα αγωγό έργων 6,5 GW

Η εταιρεία ανάπτυξης έργων και υπηρεσιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας MaxSolar εξασφάλισε χρηματοδότηση 410 εκατομμυρίων ευρώ (458 εκατομμύρια δολάρια) για τα ηλιακά της έργα στη Γερμανία, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αναφέρεται, η χρηματοδότηση θα γίνει από τους θεσμικούς επενδυτές Infranity, I Squared Capital και France's Rivage Investment και θα χωριστεί σε μια αρχική δόση 165 εκατ. ευρώ και σε μια δεύτερη δόση 245 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω κεφάλαια θα επιτρέψουν στην εταιρεία να εγκαταστήσει 2 GW ηλιακών έργων από τον τρέχοντα αγωγό έργων 6,5 GW.

«Η χρηματοδοτική διευκόλυνση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επόμενη φάση ανάπτυξής μας, βοηθώντας μας να κλιμακώσουμε υλικά την προσφορά μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MaxSolar, Christoph Strasser

Τέλος, η MaxSolar, που ιδρύθηκε το 2009, παρέχει σχεδιασμό, κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων, συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας και υποδομών φόρτισης εκτός από λύσεις αιολικής και θέρμανσης σε ολοκληρωμένα συστήματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης