Ενέργεια

Το «όχι» της ΕΕ στην επιβολή πλαφόν στα έσοδα των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής

Το «όχι» της ΕΕ στην επιβολή πλαφόν στα έσοδα των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής
Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπραγματεύεται μεταρρυθμίσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της, με στόχο την επέκταση της ανανεώσιμης ενέργειας και την προστασία των καταναλωτών από τις αυξήσεις των τιμών

Κατά τα επιβολής πλαφόν στα έσοδα των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής σε περίπτωση αναζωπύρωσης της ενεργειακής κρίσης τάσσεται η Επιτροπή ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Reuters..

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπραγματεύεται μεταρρυθμίσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της, με στόχο την επέκταση της ανανεώσιμης ενέργειας και την προστασία των καταναλωτών από τις αυξήσεις των τιμών.

Ο Nicolas Gonzalez Casares, ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη μεταρρύθμιση, είχε προηγουμένως προτείνει το πλαφόν για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα μπορούσαν να δαπανήσουν οι χώρες για την απορρόφηση των πολιτών από τους υψηλούς λογαριασμούς.

Η εν λόγω πρόταση δεν έτυχε θερμής υποδοχής παρά το γεγονός ότι υποστηρίχθηκε από ορισμένες νομοθετικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Πρασίνων.

Παράλληλα, οι βιομηχανικοί όμιλοι αντιτάχθηκαν στο ανώτατο όριο, το οποίο η ΕΕ είχε ήδη εφαρμόσει κατά τη διάρκεια αυτού του χειμώνα, ως απάντηση στην εκτίναξη των τιμών της ενέργειας. Είπαν ότι θα αποτρέψει τους επενδυτές σε μια εποχή που απαιτούνται τεράστιες επενδύσεις στην παραγωγή ενέργειας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Από τον Δεκέμβριο έως τον Ιούνιο, το προσωρινό ανώτατο όριο της ΕΕ είχε μειώσει τα έσοδα άνω των 180 ευρώ/ανά μεγαβατώρα που έβγαζαν οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης