Επικαιρότητα

Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Η Ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ

Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Η Ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ
Το έργο που αφήνει πίσω της η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είναι μεγάλο: Μονάδες, ξενώνες, πάντα με το παιδί στο επίκεντρο
Σε ηλικία 80 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η μεγάλη Ελληνίδα φιλάνθρωπος και διεθνής προσωπικότητα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μετά από νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο λόγω σοβαρών προβλημάτων με την υγεία της.
Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ερμιόνη, τόπο καταγωγής της μητέρας της Ευαγγελίας, ενώ ο πατέρας της Γιώργος Μπουρνάκης καταγόταν από τη Σαμπατική Αρκαδίας.
Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό επιχειρηματία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο της Motor Oil και εφοπλιστή, και απέκτησαν μαζί πέντε παιδιά: τον Γιάννη (1962), τη Χριστιάνα (1964), τον Γιώργο (1967), τον Νίκο (1974) και τη Βαρδιάννα (1976).

Αφήνει πίσω της μεγάλο φιλανθρωπικό έργο με επίκεντρο τα παιδιά

Για πάνω από 30 χρόνια η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κατάφερε να υλοποιήσει ένα πολυσχιδές ανθρωπιστικό έργο, έχοντας προτεραιότητα το παιδί και την εξάλειψη του παιδικού καρκίνου.

Το έργο της είχε στόχο επίσης τη συνδρομή στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τα ευάλωτα άτομα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα εστιάζεται σε τομείς όπως η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προώθηση του πολιτισμού ειρήνης, η παιδεία, η υγεία, η κλιματική αλλαγή, ο πολιτισμός και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη υπήρξε ιδρύτρια και πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», το οποίο μετονομάστηκε σε «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».
Διαβάστε την συνέχεια εδώ:

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης