Recharge: «Βρέχει Ενέργεια» - Παραγωγή ενέργειας από απλές σταγόνες βροχής (Έρευνα)

Recharge: «Βρέχει Ενέργεια» - Παραγωγή ενέργειας από απλές σταγόνες βροχής (Έρευνα)
Mία συσκευή τύπου συγκομιδής ηλιακής ενέργειας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αιχμαλωτίσει την άφθονη σε ποσότητα ενέργεια που κρύβεται στις σταγόνες της βροχής.

Σύμφωνα με ερευνητές, η τεχνολογία συνήθιζε να παράγει ενέργεια από τα κύματα στον ωκεανό και θα μπορούσε να δουλέψει πάνω σε μια ευρεία κλίμακα χρησιμοποιώντας και απλές σταγόνες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Recharge.
Κινέζοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μία συσκευή τύπου συγκομιδής ηλιακής ενέργειας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αιχμαλωτίσει την άφθονη σε ποσότητα ενέργεια που κρύβεται στις σταγόνες της βροχής.

Η ανακάλυψη αυτή βασίζεται στη χρήση μιας συσκευής που λέγεται τριβοηλεκτρική νανογενήτρια (TENG), η οποία χρησιμοποιεί τον ηλεκτρισμό που παράγεται από την επαφή του υγρού στοιχείου με το στερεό, για να παράγει ενέργεια όταν η βροχή ακουμπήσει την επιφάνειά του.

Με αυτόν τον τρόπο, φαίνεται να παράγεται ενέργεια τεράστιας ισχύος, σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Tsinghua στην Κίνα.
Οι συσκευές αυτές υπάρχουν για πάνω από μια δεκαετία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και προσελκύουν πάνω τους τεράστιο ενδιαφέρον, εξαιτίας της απλής κατασκευής τους, του χαμηλού μηχανικού κόστους και της προοπτικής για συγκομιδή ενέργειας.

Οι νέες γεννήτριες

Μέχρι τώρα, η χρήση των TENG είχε περιοριστεί υπερβολικά στην παραγωγή ενέργειας από τα κύματα στη θάλασσα.
Αν, ωστόσο, αυτές οι μηχανές δουλέψουν μαζικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν επανάσταση στην παραγωγή ενέργειας.

Η εύρεση ενός τρόπου παράκαμψης των εγγενών αμοιβαίων περιορισμών αυτών των ειδών TENG είναι «τεράστιας σημασίας» για τη πραγματοποίηση «ευρείας συλλογής ενέργειας από τις σταγόνες της βροχής», διαπίστωσε η ερευνητική ομάδα.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι πραγματοποίησαν μια ανακάλυψη, χρησιμοποιώντας γεννήτριες που μοιάζουν με ηλιακά πάνελ. Πρόκειται για μια κατασκευή που κρατάει κάθε μονάδα παραγωγής ενέργειας ανεξάρτητη από την άλλη.

Η επιφάνεια συλλογής ενέργειας από τις σταγόνες είναι 15x15 cm και η μέγιστη ισχύς της παραγόμενης ενέργειας μπορεί να φτάσει τα 200 W/m2, απόδειξη των θετικών της συλλογής ενέργειας της βροχής από μεγάλη επιφάνεια.
Υποστηρίζεται ότι τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα μπορέσουν να αποτελέσουν ένα εφικτό σχέδιο με στόχο τη χρήση της ενέργειας που κρύβεται μέσα στις μικρές σταγόνες της βροχής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης